Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Festival pro rodiny s dětmi se vrací do Plzně, nabídne obří hernu i workshopy

Smysluplný program s vysokou uměleckou úrovní a nekomerční alternativa kvalitní dětské zábavy. Tak popisují organizátoři multižánrový festival KUK, pro děti od 10 měsíců do 3 let. Obří hernu s bludištěm, kuličkodráhou nebo originálním dotekovým bude od 15. do 23. ledna hostit plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO 2015 už po šesté.

Letošní novinkou bude přesunutí obří herny do prostoru zvaného Nízké sloupy, který by měl být pro návštěvníky s malými dětmi více komfortní. U vstupu do herny bude připravena odpočinková zóna, která přímo sousedí s prostory kavárny Ústředna DEPO, kde bude pro malé strávníky připraveno speciálně upravené občerstvení. Hry, které rozvíjí vnímání a motorické schopnosti dětí, doplní pestrý kulturní program zahrnující workshopy, výtvarné dílničky nebo divadelní a hudební představení pro batolata i vzdělávací workshopy a besedy pro rodiče.

Ti se během tříhodinového zážitkové kurzu mohou například naučit zvládnout první pomoc u dětí. Diskuzní beseda vedená zkušenou lektorkou Michaelou Nesměrákovou nastíní, jak podpořit děti v samostatnosti v domácím prostředí. Workshop S dětmi k psychické odolnosti představí rodičům aktivity, které podporují psychickou odolnost a vyrovnanost. Respektující přístup a komunikační dovednosti v emočně náročných situacích sourozeneckých sporů a hádek pomůže dospělým prohloubit workshop Jak s konflikty mezi sourozenci. „Zapojení rodičů do programu celkově podporuje hlavní myšlenku festivalu, který se snaží nejen podněcovat umělecké vnímání u nejmenších, ale klade důraz také na společné trávení volného času rodičů s dětmi, jejich propojení mezi sebou a zároveň se setkáváním s dalšími rodinami pokouší zamezit částečné sociální izolaci během rodičovské dovolené,“ doplňuje k doprovodnému programu pro dospělé programový ředitel DEPO2015 Jan Štěpán.

KUK je prvním českým multižánrovým projektem z dílny studia Damúza, který nabízí rodinám s malými dětmi smysluplný program s vysokou uměleckou úrovní, nekomerční alternativu kvalitní dětské zábavy. Festival navazuje na celosvětově oblíbený žánr "Theatre for Early Years" a jeho přínos tkví v tom, že rozvíjí dětskou představivost, seznamuje nejmladší diváky s hudbou i divadlem a buduje v nich vztah k umění přirozeným způsobem.

Doprovodné aktivity pak přinesou nejmenším divákům kulturní vyžití všech žánrů. Z divadélek budou připravena představení Eyjů od studia Damúza a Pomerančová lodička uskupení FysioART. Hudební vnímání pomůže naladit projekt Hudba batolatům, jehož vystoupení Tralaladění se pohybuje na pomezí příběhu a koncertu. Hudba je zde jemnou nití, která neviditelně propojuje všechny přítomné. Výtvarné ambice všeho druhu mohou děti uplatnit v Kreativní dílně. Různorodé multismyslové aktivity stimulující správný vývoj mozku si mohou nejmenší vyzkoušet v rámci lekce unikátního českého programu Ostrov objevů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky Plzeň, DEPO2015, herna, KUK festival, děti, volný čas, wokshop, beseda, bludiště

Festival pro rodiny s dětmi se vrací do Plzně, nabídne obří hernu i workshopy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.