Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pět jednotek hasičů bojovalo s požárem domu, škodu odhadují na více než milion

K požáru staršího stavení vyjížděli ve středu ráno hasiči do Chrančovic na severním Plzeňsku. Aby se dostali ke skrytým ohniskům, museli rozebrat konstrukci střechy. Škoda podle jejich odhadu přesáhne milion korun. Pořádně napilno měli i hasiči na Tachovsku, kde hořelo v zahradní kolonii i v autoservisu.

Bylo krátce před druhou hodinou ranní, když vyjížděli hasiči do Chrančovic k nahlášenému požáru jednopodlažního stavení. Na místě nakonec zasahovalo pět jednotek hasičů. „Z vnitřku hasiči vynesli jednu propanbutanovou lahev. Po rozebrání konstrukcí střechy a dohašení všech ohnisek jsme objekt předali majiteli,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Později doplnil, že se škoda pohybuje okolo 1 100 000 korun. „Příčinou požáru byl nevyhovující technický stav spalinové cesty," uzavřel.

Na místo zamířila také policie se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. „Zabýváme se veškerými okolnostmi požáru domu,“ doplnila policejní mluvčí Eva Červenková.

Ve Stříbře vyjížděli hasiči k požáru auta i chatky, foto: HZS Plzeňského kraje

Rušnou službu měli v úterý také hasiči na Tachovsku, konkrétně ve Stříbře. Na náměstí Svobody tam na dvoře autoservisu začalo hořet osobní auto. Proč se tak stalo zatím není zřejmé. K další události došlo taktéž ve Stříbře. V zahrádkářské kolonii pohltily plameny poměrně novou zahradní chatku.

 „Nasadili jsme dva "C" proudy a hasicí hřeby, kterými jsme prohasili podbití střechy. Velitel si na místo vyžádal COBRU z Tachova. Z objektu jsme vynesli dvě propanbutanové lahve a ochladili je. V chatce se nikdo nenacházel. Výši škody a příčinu požáru určí až vyšetřovatel,“ dodal Poncar. Zmíněná Cobra dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár domu, požár chaty, zahrádkářská kolonie, požár auta

Pět jednotek hasičů bojovalo s požárem domu, škodu odhadují na více než milion  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.