Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nadšenci spustili na Železné Rudě sněhovou kameru, sněžit bude podle předpovědi i v dalších dnech

Kolik je dnes na Železné Rudě sněhu? Hrnek a půl! I tak by se dal přeložil hravý sněhometr z dílny nadšenců, kteří založili oblíbený projekt We Love Šumava. Aktuálně leží na Šumavských vrcholcích v Plzeňském kraji do 40 centimetrů sněhu. Podle meteorologů nás bude sněžení doprovázet minimálně do poloviny pracovního týdne.

„Novinka pro všechny milovníky zimy. Spouštíme sněhovou kameru, na které se online můžete podívat kolik sněhu aktuálně leží v Železné Rudě. Hodiny budou sloužit pro tvorbu timelapsů a můžete na nich vidět i teploměr a vlhkoměr a samozřejmě ukazatel výšky sněhu, doufáme že bude potřeba. Spouštíme testovací provoz, kde během následujícího sněhového týdne doladíme drobnosti,“ pochlubil se zakladatel projektu We Love Šumava Richard Brož. Na kameru můžete koukat na webových stránkách welovesumava.cz.

Sněhové zprávy v podání We Love Šumava. Snímky zachycují situaci z pátku, soboty a neděle.

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) je aktuálně nejvyšší sněhová pokrývka na Blatném vrchu, kde leží 37 centimetrů sněhu. Následuje Rokytská slať s 25 centimetry. Hojsova stráž hlásí 10 centimetrů, Přimda zatím sedm.

Podle předpovědi bude neděle oblačná až polojasná. K večeru se od západu zatáhne a během večera se dočkáme sněžení. V polohách pod 300 metrů nad mořem budou spíše smíšené. Sněžit bude i v noci na pondělí. Začátek pracovního týdne bude zatažený až oblačný, zpočátku opět se sněžením. Teploty se budou pohybovat od -3 stupňů Celsia do nuly.

Úterý bude oblačné, dopoledne s trvalým sněžením, a to zejména na horách. K večeru dojde k ustávání srážek. Na teploměru naměříme opět od –3 stupňů do jednoho stupně. Středa bude beze změny. Opět oblačno až zataženo, na horách se sněžením. Teploty zůstanou také neměnné -3 až 1 stupeň Celsia.

Čtete také:

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto We Love Šumava

Štítky Železná Ruda, sněhové zpravodajství, We Love Šumava, sníh, předpověď počasí, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadšenci spustili na Železné Rudě sněhovou kameru, sněžit bude podle předpovědi i v dalších dnech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.