Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nešťastník spadl ze schodů a uvízl hlavou ve dveřích, promodralého a chroptícího muže zachránili strážníci

Doslova v poslední vteřině zachránili plzeňští městští strážníci život muži, který se zřítil ze schodů u jednoho z podniků v Tylově ulici a zůstal zaklíněný v pootevřených dveřích. Když hlídka dorazila na místo, spatřila chroptícího a promodralého nešťastníka. Policisté na nic nečekali a okamžitě začali muže resuscitovat.

Když hlídka městských strážníků vyjížděla do Tylovy ulice, tak ještě netušila, že bude za pár okamžiků bojovat o život šestačtyřicetiletého muže. Původní informace totiž zněla, že tam nastal problém s jedním zákazníkem, který odmítal opustit podnik.

„Na adresu okamžitě vyrazila motorizovaná hlídka služebny Bory. Ta do příjezdu na místo neměla vůbec ponětí, že jde muži právě o život a o jeho dalším žití rozhodne její pohotová reakce. Muž po pádu ze schodů zůstal totiž ležet zaklíněný hlavou ve dveřích. Nereagoval na podněty, jen chroptil a byl promodralý v obličeji,“ těmito slovy popsala vypjatou situaci mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Nyní šlo o každou vteřinu. Strážníci na nic nečekali a ihned začali s oživováním, přičemž za telefonické asistence operátorky zdravotnické záchranné služby zahájili nepřímou srdeční masáž a v té se střídali až do příjezdu posádky záchranářů. „Během resuscitace se podařilo u muže obnovit životní funkce. Záchranáři byl muž následně transportován na emergency Fakultní nemocnice Lochotín,“ dodala Pužmanová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky záchrana života, zaklíněný muž, uvízl hlavou ve dveřích, resuscitace, strážníci zachránili život

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastník spadl ze schodů a uvízl hlavou ve dveřích, promodralého a chroptícího muže zachránili strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.