Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie dopadla dezinformátora Čermáka, ukrýval se v Polsku a ještě nedávno vyzýval ministra na souboj

Polští policisté dopadli uprchlého Tomáše Čermáka, který se vyhýbal nástupu do vězení. Známý dezinformátor přitom ten samý ten den psal na sociální sítě výzvy, ale by se s ním ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) utkal v zápase. Šestatřicetiletý muž z Holýšova na jižním Plzeňsku si má odsedět 5,5 roku za propagaci terorismu a do věznice měl nastoupit už koncem srpna.

„Šestatřicetiletého fantoma české dezinformační scény zadrželi včera polští kolegové na základě poznatků našich policistů. V nejbližší době bude následovat jeho předání do ČR,“ informovala česká policie ve středu na sociální síti x.

Polská policie popsala, že Čermáka zadržela poblíž náměstí v Lublinu ve večerních hodinách. „Muž byl zcela překvapen a přesvědčen, že se mu podaří úspěšně skrývat před policií mimo Českou republiku. Po zatčení byl hledaný muž umístěn do vazby v Lublinu," uvedli polští policisté. O tom, že byl známý dezinformátor velmi zaskočen svědčí i fakt, že ještě ten samý den psal na své sociální sítě vzkazy ministru vnitra.

„Hele, ty hovado rakouský. Ropušane. Uděláme férovku? Já se vrátím a vyzvu tě na souboj do Clash of the Stars a když vyhraju, tak jsem volný a když ne, tak dostanu dvojnásob. Co ty vokurko? Bereš to? Ti jí prdnu, že ti shoří límec,“ psal na svých sociálních sítích. Koncem října kolovalo v médiích také video, kde stojí Čermák v lese a předstírá, že je v Rusku.

Chci všem vlastizrádcům vzkázat, že budete pěkně potrestáni, protože jsem vás všechny označil. Neuteče nikdo. Postavme se proti teroru. Spravedlnost je blízko. Mam za sebou nejsilnější a nejslavnější velmoc na světě. Jestli se nepostavíte na odpor vy, tak to udělám já. Přijdu s takovou armádou, že se budou divit. Pokud s nimi nezatočíme my, tak zatočí oni s námi. Zůstanou buď oni nebo my. Sláva Rusku, sláva Československu,“ hřímal na videu z lesa a neustále se kolem sebe rozhlížel. 

Odsouzený a mezinárodně hledaný Tomáš Čermák z Holýšova na Plzeňsku dal o sobě vědět. Prostřednictvím sociálních sítí Pavla Zítka, známé postavy dezinformační scény, sdílel provokativní video z lesa. Na záznamu se tváří, že je v Rusku a vyzývá...

 

Čermák měl nastoupit koncem srpna do vězení, kde si má opykat 5,5 roku za propagaci terorismu. Proti verdiktu podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle pravomocného rozsudku v době koronavirové pandemie veřejně vyzýval k násilí na politicích. V živém vysílání na facebooku se vymezoval vůči novele pandemického zákona. Diváky půlhodinového videa vyzýval k aktivnímu odporu proti přijetí novely, k převzetí moci, k vypálení Senátu a k vymanění České republiky ze struktur EU a NATO.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Tomáš Čermák, dezinformátor, vyhýbá se nástupu do vězení, šíření dezinformací, dopadení Čermáka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

o jsem zvědav, kdy naše hrdinná policie dopadne třeba byť jen jednoho zloděje, který mi 6x vyloupil auta... Nebo třeba kdy dopadne psychopata novotného, který na soc. síti otevřeně říkal, že je třeba zapálit Čechům barák, podříznout jim ženu i děti - světe div se, prý jde jen o "přestupek"... A co třeba vlastizrádce tošovského, který pomocí Rady "ČNB" okradl tento stát o zlatý poklad nedozírné ceny? Také ne? Tak k čemu si platíme tu bandu prodejných hovad v uniformách, když nejsou ochotni a schopni potírat organizovaný zločin v nejvyšších politických patrech? :-D

Středa, 15. listopadu 2023, 16:39Odpovědět

Milan Sloup

Bohužel zde nejde o problém Policie ČR... ta technicky vzato jedná dle příkazu soudů - má zatykač, tak zatýká. Problém je o několik pater výše. V zaprodané vládě, která je protinárodní a žádá po justici kriminalizaci některých nepohodlných názorů a prohlášení, tedy zúžení Ústavou zaručeného práva na informace a též svobodného šíření myšlenek či názoru. Ústava je zatím stále nejvyšším zákonem nad zákony a je myslím celkem v pořádku. Žádné zúžení pojmu svoboda slova ani práva na informace neobsahuje, přesto se tak nyní opět děje. Servilita některých soudců či státních zástupců, převážně těch funkcemi zkorumpovaných, pak ochotně ignoruje občanská práva a ochotně plní zadání od lidí, kteří o jejich pozici rozhodují. Tak to bylo v minulé totalitě a v té nové se vše opět jen opakuje, v některých případech dokonce se stejnými lidmi...

Středa, 15. listopadu 2023, 18:34Odpovědět

Martin Vaněk

Částečně máte pravdu, ale... Nejsou snad policisté také vázáni zákonem, a nevztahuje se na ně povinnost konání, pokud mají podezření ze spáchání tr. činu nebo přečinu? A pokud zákon poruší soudce nebo st. zástupce (což je např. v případě pí. učitelky Bednářové, kterou soud potrestal, přestože doložila svá slova podloženými fakty, a dokonce soud v rozporu s judikaturou ÚS připustil zmanipulovanou nahrávku jako důkaz, zjevné), měli by policisté konat bez ohledu na rozkazy. (jistě, má naivita v logiku a spravedlnost v této kolonii nezná mezí... ) Zkorumpovanou justiční mafii bohužel po dobrém nijak nezměníme; budeme ji muset rozvěsit po stromech.

Středa, 15. listopadu 2023, 20:25Odpovědět

Policie dopadla dezinformátora Čermáka, ukrýval se v Polsku a ještě nedávno vyzýval ministra na souboj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.