Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Provoz na dálnici D5 omezí výměna cementobetonových desek, které jsou v havarijním stavu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) začne v pondělí ráno opravovat poškozené cementobetonové desky mezi 108. až 90. kilometrem dálnice D5 ve směru od hranic na Plzeň. Jedná se zhruba o úsek mezi Ostrovem u Stříbra až po Plzeň-Líně. V místě oprav bude provoz veden jen jedním jízdním pruhem. Práce skončí 23. října.

„Důvodem omezení jsou práce na provádění lokálních oprav vybraných poškozených desek. Cílem rekonstrukce je zajištění bezpečnosti a odstranění desek, které jsou v havarijním stavu," uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Při průjezdu opravovaným úsekem si musí řidiči dát pozor. „V místech, kde se bude opravovat, bude provoz stažený do jednoho pruhu," dodal Koloušek.

ŘSD už letos měnilo desky na D5 zhruba před měsícem na 137. až 144. kilometru. „Tyto opravy se provádějí v podstatě každoročně. Jde o údržbové práce," doplnil mluvčí.

Obnova nebude plošná, opravují se vytipované úseky podle stavu desek. Byly narušené hlavně nákladní dopravou i tepelnou roztažností, kdy se ve vedru drtí mezi sebou. Opravované úseky už podle diagnostiky nebylo možné udržovat opravami výtluků a výspravami.

Vyměňují se původní desky. Dálnice z Plzně do Rozvadova o délce zhruba 70 kilometrů byla otevřena v roce 1997. Znovu se tam pokládají cementobetonové desky se speciálním rychle tuhnoucím železobetonem, které by měly vydržet dalších 25 let. V opravovaném úseku projíždí kolem 30 000 vozidel denně. Z toho je průměrně 12 000 kamionů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky dálnice D5, oprava dálnice, omezení provozu, výměna desek, řsd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D5 omezí výměna cementobetonových desek, které jsou v havarijním stavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.