Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalista Limberský stanul za vydírání před soudem, cítí se nevinen

Fotbalista David Limberský v úterý stanul před karlovarským okresním soudem, který projednává žalobu na něj a další tři muže kvůli vydírání. Čtveřice mužů podle obžaloby zastrašováním vymáhala po muži z Karlových Varů peníze, které společně investovali do takzvané těžby virtuálních měn. Limberský u soudu vypověděl, že se cítí nevinen. Výslech dalších obžalovaných soud plánuje začátkem listopadu.

Bývalá hvězda plzeňské Viktorie a český fotbalový reprezentant Limberský uvedl, že chtěl investovat do těžby kryptoměn. Investici mu nabídl přítel, s jehož přítelkyní se kamarádila Limberského manželka. Dohodli se na tom, že Limberský dá peníze a přítel nakoupí výkonné počítače na těžbu kryptoměn. Na dvakrát tak Limberský dal do investice přes čtyři miliony korun. Část z nich ale nebyla jeho, ale dalších jeho známých.

Bouřlivák Limberský slaví čtyřicetiny, bývalý reprezentant a ikona plzeňské Viktorky teď chodí po soudech

Bývalý reprezentant a ikona plzeňského klubu FC Viktoria David Limberský slaví čtyřicetiny. Kromě pěti ligových titulů třikrát přispěl Plzni k postupu do základní skupiny Ligy mistrů a hrál i v reprezentaci. Současně se mu ale nevyhýbaly...

 

Limberský u soudu řekl, že když těžba virtuální měny ethereum nepřinášela slíbené výsledky kvůli nižšímu výkonu počítačů, chtěl po příteli nejprve nápravu. Když ani po několika měsících stroje nepracovaly tak, jak bylo dohodnuto, chtěl své peníze zpět. Následovaly spory a vzájemná nevraživost.

Vše pak vyvrcholilo schůzkou v karlovarské kavárně, kam přišli kromě Limberského i další tři investoři, kteří nyní čelí obžalobě. Popis schůzky se ale liší. Zatímco Limberský tvrdí, že kromě drobné fyzické potyčky mezi jedním z obžalovaných a Limberského přítelem se žádné vyhrožování a vydírání neodehrálo, podle obžaloby byl poškozený muž ohrožován pistolí.

U soudu vypovídal kvůli časovému nedostatku jen Limberský, výslech dalších obžalovaných by měl pokračovat na dalším jednání na začátku listopadu. Soud už předběžně stanovil i další jednání na leden příštího roku. Pro obžalované požaduje státní zástupce peněžité tresty, pro jednoho z nich pak i podmínku kvůli dalšímu trestnímu stíhání.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky David Limberský, plzeňský fotbal, FC Viktoria Plzeň, soud vydírání, kryptoměny, podvody s auty, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalista Limberský stanul za vydírání před soudem, cítí se nevinen  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.