Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Aplikace plzeňských vědců získala ocenění v Madridu, software využijí manažeři turismu z celého světa

Unikátní software DestinACE dokáže simulovat různé scénáře vývoje situace ve zvolené destinaci. Manažerům tak pomůže při rozhodování o výši poplatků z pobytu, rozpočtu na marketing i s odhadem příjmů. Autory jsou dva vědci z Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU). Aplikace již teď zaznamenala obrovský úspěch. Na mezinárodní konferenci v Madridu získala ocenění a zájem o ní mají manažeři z Německa, Švýcarska, Velké Británie nebo Nového Zélandu.

Plzeňští vědci jako první Češi získali prestižní ocenění na mezinárodní konferenci AIEST, která se letos konala v Madridu. Projekt vědců podpoří rozhodování manažerů destinací cestovního ruchu.

„DestinACE dokáže simulovat scénáře budoucího vývoje zvolené destinace, pomůže například při rozhodování o stanovení poplatků z pobytu či rozpočtu na marketing, při výběru cílových segmentů návštěvníků, vyčíslení budoucích příjmů z cestovního ruchu nebo při určení dopadů na životní prostředí a místní obyvatele,“ popsal mluvčí ZČU Pavel Korelus.

Vědci z plzeňské univerzity se na konferenci dokázali prosadit v konkurenci dalších 40 prezentací. O nejlepším příspěvku nakonec hlasovali samotní účastníci vědeckého setkání, které se koná pravidelně od roku 1949. „Prezentovali jsme novinku, na jejímž vývoji se poslední čtyři roky podíleli spolupracovníci z Jihočeské univerzity a ze slovinské University of Primorska, ale také řada odborníků z praxe z Plzeňského kraje, Jihočeské centrály cestovního ruchu nebo agentury Živý kraj. Po našem vystoupení se na nás obrátili kolegové například z Německa, Švýcarska, Velké Británie a Nového Zélandu, kteří o náš software projevili zájem,“ pochlubil se Petr Štumpf z katedry marketingu, obchodu a služeb.

Získaná Cena Petera Kellera nese jméno švýcarského emeritního profesora univerzity v Lausanne a bývalého prezidenta asociace AIEST. Působil rovněž jako předseda komise cestovního ruchu Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj. V roce 1979 formuloval švýcarskou koncepci cestovního ruchu se zaměřením na ekonomiku, společnost a životní prostředí.

Ohodnoť článek

Foto Západočeská univerzita v Plzni

Štítky úspěch plzeňských vědců, aplikace, software, cestovní ruch, podpora cestovního ruchu, ZČU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace plzeňských vědců získala ocenění v Madridu, software využijí manažeři turismu z celého světa  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.