Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na sídlišti vyrostl první skatepark, nahradil nevyužívaná volejbalová hřiště

Skateboardisté a jezdci na freestylových koloběžkách mají další místo pro své kousky a vůbec první na plzeňském Lochotíně. Nový skatepark vznikl ve východní části místního sportoviště vedle Gymnázia Františka Křižíka v Sokolovské ulici. Hřiště za více než sedm milionů slavnostně otevře v úterý 12. září skateshow.

Skatepark tvoří celobetonová monolitická stavba, kterou využijí zejména skateboardisté a jezdci na freestylových koloběžkách. Na přilehlém hřišti pak byly doplněny nové herní prvky, jaké do země zapuštěné trampolíny nebo akční balanční plošinky, vedlejší herní plocha pro házenou zůstala zachována. Hřiště bude slavnostně otevřeno v úterý 12. září, akce vypukne v 15 hodin a návštěvníci se mohou těšit na skateboardovou show, školu skateboardu a fingerboard zónu. O hudební doprovod se postará DJ a zajištěné je i občerstvení.

„Skatepark vyrostl v místě dvou nevyužívaných volejbalových hřišť,“ říká místostarosta Jedničky Miroslav Šuma. Ten doufá, že sportoviště po revitalizaci znovu ožije. „Na zdejším sídlišti to bude vůbec první takové hřiště a jak víme, po sportovištích takového typu je dnes poptávka,“ konstatoval. Areál bude nově otevřený i pro veřejnost. „Ve dnech výuky od 14 hodin a během víkendů, svátků a prázdnin bude fungovat ve stejném režimu jako blízký Sportpark 1,“ doplnil Šuma.

První městský obvod začal s budováním skateparku letos v březnu, na konci letních prázdnin byly stavební práce hotové, následovalo umístění mobiliáře včetně laviček či mobilní pergoly. Stavby se ujala společnost Mystic Construction, která se již téměř třicet let věnuje realizacím skateparků po celé České republice a na svém kontě jich má již desítky.

„Tento skatepark se charakterově vyznačuje středně těžkými prvky, které imitují prostředí ulice, jako jsou grindovací zídky, zábradlí a další. Dominují mu rozjezdové překážky, na jedné straně je příjemné dlouhé zešikmení, kterému říkáme beng, s horní obrubníkovou neboli slappy hranou. Na druhé straně je zapuštěná zatáčka, která ve spojení s proti rádiem vytváří minirampu. Celou jednu stranu skateparku pak lemuje dlouhý obrubníkový neboli slappy patník. Skatepark je příjemně průjezdný, a přestože je menších rozměrů, má rozmanité využití,“ popisuje hřiště zástupce realizační firmy Martin Lucuk, který je také nadšeným skateboardistou.

Stavba skateparku vyšla na 7,3 milionu korun včetně umístění herních prvků, výměny závěsných sítí, úpravy tartanového povrchu v části areálu a také umístění mobiliáře včetně laviček a pergoly.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 1

Štítky Plzeň, Lochotín, skatepark, Sokolovská, hřiště, Šuma, MO PLzeň 1, trampolíny, sídliště, sport, skateboard, freestyle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sídlišti vyrostl první skatepark, nahradil nevyužívaná volejbalová hřiště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.