Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře s nárazy větru. Zároveň platí ve většině Česka do pátku výstraha před vedrem, na jihu Moravy mohou teploty v pátek odpoledne překročit 34 stupňů Celsia. Kvůli suchu a vysokým teplotám také meteorologové v části země vyhlásili výstrahu před vznikem požárů. Dnes to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výuka na základní škole, kterou během rekonstrukce vytopila bouřka, začne řádně 4. září

Silné deště se minulý týden doslova prohnaly objektem základní školy v Kralovické ulici v Plzni, kde probíhá rekonstrukce tělocvičny a pavilonu stravování za 2,4 milionu korun. Voda zasáhla větší část objektu. Město i vedení školy ujišťuje, že...

 

Výstraha před bouřkami platí pro Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj od dnešních 22:00 do pátečních 03:00. „Hlavním nebezpečím bude silný vítr s nárazy kolem 70 km/h, na horách i kolem 90 km/h," uvedli meteorologové.

V neděli se sice má ochladit, do té doby ale budou teploty ještě vysoké. Dnes odpoledne překročí maxima 31 stupňů Celsia na většině území kraje Jihočeského, Plzeňského, Středočeského a Prahy a částečně i Ústeckého a Jihomoravského kraje. V pátek bude ještě tepleji. V nižších a středních polohách ČR budou odpoledne teploty dosahovat 31 až 35 stupňů Celsia, s výjimkou západu Čech, kde bude kolem 30 stupňů.

Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí v Čechách roste nebezpečí požárů. Nebezpečí se od soboty sníží díky očekávaným srážkám. V pátek odpoledne a v sobotu se mohou lokálně vyskytovat silné, v sobotu i velmi silné bouřky, dodali meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky čhmú, jihočeský kraj, počasí, předpověď, varování, výstraha, bouře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.