Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Dvojice rybářů zápasila s velkým sumcem a převrátila se s nimi loďka, zpátky na břeh jim pomáhali hasiči

S pořádně velkou rybou se na přehradě České údolí v Plzni utkala dvojice rybářů. Boj s velkým sumcem ale skončil pro oba nešťastně a člun se s nimi převrátil. Hasiči obdrželi hlášení, že se muži topí a okamžitě vyrazili do akce. Povolán byl také vrtulník s lezcem na palubě.

K události došlo v úterý dopoledne na přehradě, které Plzeňané říkají Borská. Prvotní hlášení mluvila o tom, že se tam topí dva muži, s nimiž se převrátila loďka. K místu vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby se specializovaným lezcem. Mužů si naštěstí všiml jiný rybář a dojel k nim na svém člunu. „Osoby se dostaly do loďky a s naší asistencí se dopravily ke břehu. Vrtulník byl nakonec odvolán,“ sdělil stručně mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Kolegové jsou na místě a podle prvotních informací došlo k převrácení loďky s dvěma rybáři při zdolávání větší ryby. Obě osoby jsou v pořádku na břehu, jsou bez zranění a věc se obešla bez škody na majetku,“ doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Jediné o co rybáři přišli je tedy jejich loďka a macatý úlovek. V Borské přehradě jsou vysazeni opravdu obrovští sumci, kteří mohou mít i kolem 2,5 metru. 

Každý rok v Česku utone kolem 200 lidí. Nejčastěji bývá příčinou zbytečná neopatrnost a přeceňování sil

Neopatrnost a přeceňování sil v extrémně horkých dnech stojí za mnoha případy utonutí osob z posledních dnů. Každoročně se v Česku utopí až 200 lidí. Poslední takový smutný případ se stal před týdnem na Rokycansku, kde se v rybníku utopila...

 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky převrácená loďka, převrácený člun, rybáři, tonutí, záchrana života, letní útazy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice rybářů zápasila s velkým sumcem a převrátila se s nimi loďka, zpátky na břeh jim pomáhali hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.