Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Požár nočního klubu zřejmě způsobil nespokojený zákazník, obtěžoval pracovnici a pak se vrátil s benzinem

Kriminalisté se nadále zabývají požárem, který vypukl v klubu v Horní Folmavě na Domažlicku a nevylučují, že šlo o úmyslné zapálení. Podle jednatele podniku La Luna tam měl personál problémy s jedním ze zahraničních hostů, jenž napadal místní pracovnici. Muže vyhodili, na což reagoval výhružkami, že to tam zničí. Svědci uvedli, že se pak vrátil a rozlil po terase benzin.

Jedním z pravidelných návštěvníků podniku měl být i Bulhar, který se tam dostal do potyčky s personálem. „Chlap přišel do podniku, napadal ale tady jednu naši slečnu, takže jsme ho nakonec vyhodili. Choval se agresivně. Pak začal vykřikovat, že nám to tady zapálí. Vzal hadr s benzinem a položil nám ho tady,“ sdělil deníku Právo jednatel nočního klubu La Luna Jiří Heidtke.

Požár vypukl v nočních hodinách na terase klubu a totálně ji zdevastoval, částečně zasáhl také samotný objekt. „Na místě se nacházelo zhruba 80 lidí, kteří se sami evakuovali ještě před naším příjezdem. Jednu osobu nadýchanou kouřem jsme předali do péče záchranářů,“ sdělil Plzeňské Drbně mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

S požárem bojovalo celkem šest jednotek hasičů. Podle Poncara dosáhla odhadovaná škoda na pět milionů korun. „Případ si převzali kriminalisté, kteří pracují i s verzí, že by se mohlo jednat o úmyslné založení požáru,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Po možném žháři policisté samozřejmě pátrají.

FOTOGALERIE: Požár nočního klubu

Pondělí, 31. července 2023, 12:23

zdroj: SDH Klenčí pod Čerchovem
zdroj: SDH Klenčí pod Čerchovem

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Klenčí pod Čerchovem

Štítky požár nočního klubu, Horní Folmava, Česká Kubice, Night Club, evakuace, žhář, nespokojený zákazník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár nočního klubu zřejmě způsobil nespokojený zákazník, obtěžoval pracovnici a pak se vrátil s benzinem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.