Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Falešný lékař z Jemenu se svou báchorkou u ženy neuspěl, začal jí proto vyhrožovat likvidací rodiny

Drsné výhružky našla ve své e-mailové schránce třiačtyřicetiletá žena z Plzeňska, kterou předtím oslovil podvodník se smyšlenou historickou, že je lékařem v Jemenu. Ostražitá žena naštěstí hned věděla, že se jedná o nekalost a pisatele poslala do patřičných míst. Jenže pachatel to nenechal jen tak a začal ženě vyhrožovat, že ji totálně zlikviduje. Na důkaz poslal fotky domu, kde dotyčná bydlí i snímky jejích příbuzných.

„Třiačtyřicetiletá žena se přes sociální sítě seznámila s mužem, který o sobě tvrdil, že pracuje jako doktor v Jemenu. Po krátké komunikaci chtěl po ženě zaplatit několika tisíc eur potřebných k proclení balíčku, který jí poslal. Žena se zachovala správně a podvodníkovi nenaletěla, peníze neposlala a ani si na jeho naléhání žádné nepůjčila,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

S údajným doktorem okamžitě ukončila komunikaci na sociální síti a nahlásila jeho profil. Jenže pachatel pokračoval dál. „Ženu kontaktoval na její e-mail, kde ji začal vyhrožovat likvidací jí i její rodiny,“ pokračuje policistka. Aby dokázal, že své výhružky myslí vážně, poslal jí fotky jejího domu i rodiny. Ani tentokrát mu žena neposlala žádné peníze a místo toho šla na policii. „Policisté v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ uzavřela mluvčí.

Důvěřivá žena naletěla na seznamce „stavbyvedoucímu z Ameriky“ a poslala mu dva miliony korun

O více než dva miliony korun přišla důvěřivá žena z Klatovska, která si na internetové seznamce dopisovala s neznámým mužem. Její vyvolený se jí představil jako Američan pracující v Evropě na pozici stavbyvedoucího. Žena radil s investováním a...

 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod na internetu, internetový podvodník, falešný lékař, vydírání, vyhrožování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný lékař z Jemenu se svou báchorkou u ženy neuspěl, začal jí proto vyhrožovat likvidací rodiny  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.