Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pět násilníků vyrazilo dveře bytu, nájemníky přinutili kleknout na zem a požadovali po nich drogy a peníze

Ozbrojenou invazi zažili dva muži, kterým v noci vnikla do jejich bytu brutálně vyraženými dveřmi pětičlenná skupina násilníků. Obyvatele plzeňského bytu přinutili kleknout k oknu a požadovali po nich vydání peněz a drog. V tu dobu ale už byli na cestě k bytu policisté, které se podařilo jednomu z přepadených mužů přivolat.

Incident se stal půl hodiny po půlnoci v Resslově ulici, kdy pachatelé vstoupili do bytového domu a poté vyběhli k jednomu z bytů. „Kopy a nárazy rameny vyrazili a vytrhli z pantů dveře do bytu a vnikli dovnitř. Tím probudili dva muže ve věku 32 let a 30 let, kteří začali před nimi ze strachu ustupovat. Jeden z mužů stačil zavolat na tísňovou linku policie, ale byl při tom přistižen a donucen telefon položit,“ popsala přepadení mluvčí policie Dagmar Brožová.

Následovalo fyzické napadání obyvatelů bytu, kdy jeden z agresorů držel v ruce metrovou lištu vylomenou z vyražených vstupních dveří. Vyzýval přepadené, aby jim vydali peníze a drogy. Mužům nařídili, aby si klekli na zem k oknu a začali prohledávat byt. Odcizili přitom dva mobilní telefony, notebook, skleněnou vodní dýmku, dva joysticky a krabičku cigaret. Poté sbalili herní konzoly se dvěma joysticky, notebook i řadu dalších věcí. Škoda byla vyčíslena na více než 50 tisíc korun.

Tašku a kradené pánské sportovní boty odnesli na dvůr a nechali je zde odhozené, protože jim v odnesení věcí zabránily hlídky policie, které se na místo dostavily ihned po oznámení. „Čtyři muži byli ihned zadrženi, vyjma jednoho, kterému se podařilo před příjezdem hlídek utéct. I ten však byl policisty vytipován a po několika hodinách také zdržen. Policejní vyšetřovatel pak zahájil trestní stíhání mužů ve věku od 21 do 28 let. Je mezi nimi i jeden cizinec,“ informovala policejní mluvčí.

Jsou obviněni ze spáchání loupeže z porušování domovní svobody. Cizinec byl navíc obviněn ze spáchání maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť mu bylo na počátku července letošního roku soudem uložen trest vyhoštění z České republiky na dobu čtyř let, ale do rodného Lotyšska neodcestoval. Na tohoto cizince kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, porušování domovní svobody, vyrazili dveře, přepadli spící obyvatele bytu, chtěli drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět násilníků vyrazilo dveře bytu, nájemníky přinutili kleknout na zem a požadovali po nich drogy a peníze  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.