Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Polonahý muž se sádrou na ruce odmítal opustit koupelnu městské charity, nadýchal skoro pět promile

Co dočinění s opilými a problémovými lidmi měli opět plzeňští městští strážníci. Například v prostorách městské charity se ve sprchovém koutě uvelebil silně opilý cizinec a odmítal se z místa hnout. Podobně si počínal i teprve osmnáctiletý mladík, který obtěžoval řidiče trolejbusu a nechtěl si vystoupit. Drzý byl pak i na přivolané policisty.

Důkladné dodržování pitného režimu přivedlo pětici opilců na protialkoholní záchytnou stanici

Důsledné doplňování tekutin v extrémně horkých dnech dodržovali v Plzni čtyři muži a také jedna žena. Místo vody ale konzumovali nadměrné množství alkoholu, což všechny nakonec přivedlo na protialkoholní záchytnou stanici. Záchytka v Plzeňském...

Od koordinátorky projektu Street Medicine, který poskytuje zdravotní péči a poradenství zranitelným skupinám obyvatel a lidem bez přístřeší, se strážníci dozvěděli o opravdu silně opilém muži, jenž se nacházel v prostorách městské charity ve Wenzigově ulici a odmítal jakkoli spolupracovat.

„V prostoru koupelny se vznášel alkoholový odér a strážníci ve sprchovém koutě našli pětačtyřicetiletého cizince, který napůl svlečený a se sádrou na ruce spokojeně pospával a odmítal se s kýmkoli bavit,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Hlídce se nakonec podařilo přimět muže ke spolupráci a s jejich pomocí opustil své koupelnové nocležiště. „Muž byl následně podroben dechové zkoušce, která ukázala neuvěřitelných 4,80 promile a jelikož nebyl téměř schopen bez pomoci ani stát, bylo na místě rozhodnuto, že svůj spánek dokončí na protialkoholní záchytné stanici, kam by následně za asistence hlídky převezen,“ dodala Schliková.

Pomočil sedačku a odmítal vystoupit

Hlídka plzeňských strážníků také vyjížděla na konečnou stanici trolejbusu číslo 13 na Doubravce, kde řidič zápolil s problémovým cestujícím. Osmnáctiletý mladík totiž odmítal vystoupit a působil navíc dosti opilým dojmem.

„Dotyčný seděl ve voze na sedačce, kterou stihl celou pomočit a odmítal jakkoli spolupracovat. Po chvíli to vypadalo, že se situace umoudřila a zapomenutého cestujícího se podařilo dostat ven z trolejbusu, nicméně muž začal být agresivní,“ uvedla mluvčí.

Hlídce i řidiči trolejbusu začal mladík nadávat, za což si rychle vykoledoval pouta. „Jelikož muž odmítl prokázat svoji totožnost, tak musel být strážníky předveden k jejímu zjištění na nejbližší oddělení státní policie, kde se jeho chování značně uklidnilo a začal s hlídkami spolupracovat. Osmnáctiletý muž je podezřelý ze spáchání hned několika přestupků, za které bude dořešen u správního orgánu,“ uzavřela Schliková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská charita Plzeň + MP Plzeň

Štítky opilý muž, agresivní opilec, záchytná stanice, záchytka, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polonahý muž se sádrou na ruce odmítal opustit koupelnu městské charity, nadýchal skoro pět promile  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.