Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Změna ve vedení plzeňské krajské policie, odcházejícího Vilda vystřídá jeho karlovarský protějšek Macháček

Ve vedení plzeňské krajské police dochází k personálním změnám. Na vlastní žádost odchází po 32 letech z policejní služby dosavadní ředitel Jaroslav Vild. Jeho místo od neděle zaujme dosavadní šéf Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Petr Macháček.

Brigádního generála Macháčka, který působí u policie 24 let, ustanovil na základě jeho žádosti na uvolněné místo krajského ředitele policejní prezident Martin Vondrášek „Jsem přesvědčen, že se pan generál Macháček svými zkušenostmi a znalostmi, které získal při svém šestiletém působení na pozici ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, uplatní také v kraji Plzeňském a osobně se těším především na jeho práci v oblasti automatizace analytických činností, ze které již nyní těží celá Policie ČR,“ vyzdvihl Vondrášek.

Karlovarskou policii zatím povede jeden z Macháčkových náměstků. Na jeho místo poté vypíšou nabídkové a posléze případně i výběrové řízení.

Jaroslav Vild oblékal policejní uniformu 32 let. V minulosti byl také náměstkem na policejním prezidiu pro službu kriminální policie a vyšetřování. Nyní odchází ze služby na vlastní žádost. „Osobně vnímám celou jeho kariéru jako příklad toho, kam se dokáže řadový policista, sloužící na obvodním oddělení, dostat vlastní pílí a nasazením,“ uvedl Vondrášek. Podle jeho slov Vild zasadil v Plzni hlavně o zřízení speciální pořádkové jednotky.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabová + Policie ČR

Štítky Policie ČR, ředitelství policie, policejní ředitel, Jaroslav Vild, Petr Macháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna ve vedení plzeňské krajské policie, odcházejícího Vilda vystřídá jeho karlovarský protějšek Macháček  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.