Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté si posvítili na nepoctivé rybáře. V jejich síti skončili pytláci i jedinci, kteří znečišťovali okolí

Strážci zákona se v posledních dnech zaměřují na přepadové kontroly rybářů. Tentokrát vyrazili městští strážníci spolu s rybářskou stráží k nádrži České údolí v Plzni a připsali si několik úlovků. Přistihli například dva cizince, kteří u oblíbené přehrady pytlačili. Někteří z dalších kontrolovaných dělali na místě nepořádek, anebo zajeli autem skoro až k vodě, což se nesmí.

Kontrolní skupina prošla celé okolí vodní nádrže, přičemž se zaměřila na ověřování platnosti rybářských průkazů a správného zacházení s úlovky. Kromě toho si posvítili také na čistotu a pořádek v místě lovu i na vybavení, s jakým rybáři pracují.

„Celkem bylo kontrolováno zhruba 30 sob a z nich byli odhaleni dva pytláci, cizinci, kteří ryby chytali bez rybářského lístku a povolenky. V dalších hodinách členové rybářské stráže zabavili dvě povolenky k lovu u dalších dvou cizinců za porušení rybářského řádu a následovala také jedna udělená finanční pokuta za znečišťování místa rybaření,“ vyjmenovává mluvčí městských strážníků Tereza Schliková. Posledními hříšníky byli dva řidiči, kteří nerespektovali zákaz vjezdu v okolí nádrže. 

Před časem vyrazili policisté také k vyhlášené přehradě Hracholusky na severním Plzeňsku, kde zkontrolovali 205 osob, z toho bylo 30 cizinců. Kromě osob se policisté zaměřili i na kontrolu 15 plavidel a šesti vozidel. Policisté zjistili celkem osm přestupků, kdy pět z nich vyřešili domluvou. Pracovníci Povodí Vltavy řešili 24 případů porušení podmínek pro stanování či bivakování a čtyři případy plavby plavidla mimo povolenou dráhu. Vše vyřešili domluvou. „Zástupci Rybářské stráže Českého rybářského svazu pak zjistili 10 porušení rybářského řádu, kdy v důsledku toho zadrželi dvěma rybářům povolenky k rybolovu a osm jich dostalo napomenutí,“ dodal mluvčí policie Ondřej Hodan.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky kontroly rybářů, rybářské lístky, pytláci, policie, České údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si posvítili na nepoctivé rybáře. V jejich síti skončili pytláci i jedinci, kteří znečišťovali okolí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.