Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Meteorologové varují před vysokými teplotami, horko bude zejména na Plzeňsku

Vstup do nového pracovního týdne doprovodí na Plzeňsku polojasná obloha s teplotami nad 30 stupňů Celsia. Meteorologové v této souvislosti varují před riziky spojenými s vysokými teplotami. Výstraha je v platnosti od pondělního poledne až do 19:00. Vedra ale dlouho nevydrží. Už v úterý se ochladí až o 10 stupňů Celsia, hodit se budou i deštníky. Slunné dny se pak opět vrátí s koncem týdne.

„Před studenou frontou, která dorazí v pondělí večer, k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. V pondělí odpoledne teploty vystoupají většinou na 26 až 30 stupňů Celsia, zejména v oblastech Polabí, Poohří, Mostecké pánve a na Plzeňsku bude kolem 32 stupňů. V úterý k nám za frontou bude opět proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu,“ uvedl na svých sociálních sítích Český hydrometeorologický ústav.

V souvislosti s očekávaným vedrem meteorologové varují před možným přehřátím a dehydratací. Lidem proto doporučují více pít neslazené nealkoholické nápoje a minerální vody a omezit tělesnou zátěž kolem poledne a odpoledne. Lidé by také neměli nechávat děti nebo zvířata na přímém slunci či v zaparkovaných autech.

Už v úterý a ve středu spadnou teploty na maximálních 23 stupňů Celsia. Po oba dny můžeme v Plzeňském kraji očekávat přeháňky a občasný déšť. Ke konci týdne se začne zase oteplovat. Už ve čtvrtek oblačnost ustoupí a teploměr ukáže až 27 stupňů. V pátek a o víkendu se teploty opět vyšplhají na hranici třicítky. Občas se budou vyskytovat přeháňky a ojediněle bouřky.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky předpověď počasí, ČHMÚ, výstraha, horko, vedra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před vysokými teplotami, horko bude zejména na Plzeňsku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.