Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Legendární trafiku na náměstí měl nahradit espresso bar se zákusky, otevřeli tam jen další vietnamskou večerku

Více než 120 let stála na náměstí Republiky v Plzni trafika, přičemž dlouhých třicet let ji provozoval Jiří Mašek. Kvůli špatným tržbám ale vypověděl loni nájemní smlouvu a město tak začalo hledat nového zájemce, který by se o skromný obchod staral. V rámci výběrového řízení přišlo osm nabídek. Největší částku nabídla paní, která tam chtěla provozovat espresso bar se zákusky a rychlým občerstvením. Místo kávy si ale u zastávky tramvají nyní můžete koupit ve večerce alkohol, cigarety nebo instantní nudle.

Je nám to líto, ale legenda skončila, říká majitel trafiky na náměstí. Noviny se tam prodávaly více než 100 let

Lidé dnes vůbec nečtou, posteskl si majitel Orin Tabáku Jiří Mašek. Trafiku na plzeňském náměstí Republiky vedl více než 30 let. Počet prodaných výtisků novin za den teď může spočítat na prstech jedné ruky. Na odbyt už nejdou ani časopisy nebo...

 

Už během dubna informovala radnice, že se podařilo najít nového provozovatele, který by se ujal obchůdku na náměstí Republiky 20. „Vypsali jsme výběrové řízení na nového nájemce. Po dohodě s městským obvodem Plzeň 3 jsme rozhodli, že prostory pronajmeme bez toho, že bychom určili typ provozovny,“ uvedla tehdy radní města pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková (STAN). Město vyvěsilo nabídku na realitním portálu, přičemž se na inzerát ozvalo osm zájemců.

Zájemkyně si to špatně spočítala

Nejvyšší nabídku poslala podnikatelka, která chtěla u tramvajové zastávky č. 1 a 2. provozovat espresso bar s „kávou do ruky“, zákusky a rychlým občerstvením domácí výroby. Podnikatelka původně nabídla, že za prostory ve velmi frekventované části města je ochotna zaplatit 376 800 korun bez DPH, druhá nejvyšší nabídka činila 194 680 korun bez DPH.

„Kritérium pro uzavření smlouvy byla nejvyšší nabídnutá cena. Těsně před podpisem smlouvy si to paní rozmyslela. Zdůvodňovala to tak, že si to špatně spočítala a finanční model ji nevychází. Druhá nejvyšší nabídka přišla od pána, který tam následně otevřel prodejnu smíšeného zboží,“ vysvětluje Budková. 

Značení prodejny v podobě cedule umístěné na prahu prodejny se městu nelíbí a požaduje po nájemci, aby to předělal. „Mám avízo, že provozovatel už zažádal o jiné značení prodejny. Toto byla provizorní záležitost. Co vím, tak již byl na Útvaru koncepce a rozvoje města s ukázkou návrhu označení provozovny v podobě jiné cedule,“ doplnila radní.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky Orin Tabák, prodejce, konec legendy, trafika, cigarety, EET, prodej novin, prodejna s občerstvením, pronájem prostor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární trafiku na náměstí měl nahradit espresso bar se zákusky, otevřeli tam jen další vietnamskou večerku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.