Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Porodnice ve Stodské nemocnici přes letní prázdniny zavírá, důvodem je nedostatek personálu

Z personálních důvodů omezuje po dobu letních prázdnin Stodská nemocnice provoz na gynekologicko-porodnickém oddělení. Informoval o tom mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. Gynekologická péče bude i nadále zajištěna v plném rozsahu. Nastávající rodičky by měly využívat od 1. července do 31. srpna porodnice v Plzni, Domažlicích nebo Klatovech, kde mají dostatečné kapacity a o omezení ve Stodě byly včas informovány.

„Důvodem omezení je, že během prázdnin nejsme schopni kontinuálně zajistit za adekvátních ekonomických podmínek nepřetržité služby dětských lékařů,“ vysvětluje mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že ale pediatři musí být přítomni u každého porodu a pečují o novorozence. 

Mluvčí dále sdělil, že porodnice v Plzni, Domažlicích a Klatovech vědí o situaci ve Stodě a mají i vzhledem k poklesu porodů napříč celou zemí dostatečné kapacity. Poslední rodičky před omezením přijme stodská porodnice v pátek 30. června v 18 hodin. Péči o tyto ženy a novorozence zajistí nemocnice v plném rozsahu až do jejich propuštění.

„Omezení nebude mít žádný vliv na provoz gynekologické části oddělení. V provozu zůstanou všechny gynekologické ambulance včetně těhotenské poradny a bude plně zajištěna i gynekologická lůžková péče a operativa,“ ujišťuje Kokoška. Dočasné omezení využije nemocnice k malování a menším stavebním úpravám.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Stodská nemocnici, nemocnice Stod, porodnice, nedostatek lékařů, pediatři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice ve Stodské nemocnici přes letní prázdniny zavírá, důvodem je nedostatek personálu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.