Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dva sprejery na útěku zastavila až namířená policejní zbraň. Krátce předtím se vyřádili na fasádě domu

Díky perfektní souhře hlídek městských policistů a operačního střediska se podařilo bleskově dopadnout dva vandaly, kteří poškodili omítku na domě v Luční ulici v Plzni. Při útěku vypadl jednomu z výtečníků z kapsy nůž, a tak policisté postupovali velmi obezřetně. Nakonec oba sprejery zastavila až namířená služební zbraň. Nyní jim hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Dvojice mužů se sprejem v ruce řádila ve večerních hodinách v Luční ulici v Plzni na Roudné. K jejich smůle si jich ale všiml svědek, který vše ihned nahlásil na linku 156. Strážníkovi na operačním středisku dokázal navíc oba muže podrobně popsat a dodal také směr, jímž se vandalové pak vydali.

„Hlídky v terénu obratem dostaly tuto informaci a spěchaly na místo. Dvojice podezřelých se po spatření jedné z nich dala na úprk. Strážníci přitom postřehli, že jednomu z mužů vypadl na silnici nůž. Proto byli při dalším postupu velmi obezřetní. Zastavili, vyběhli z auta a začali podezřelé pronásledovat. Opakovaných výzev k zastavení si žádných z prchajících mužů zprvu nevšímal. Nakonec však oba výtečníci úprk pod hrozbou namířené služební zbraně vzdali. S pouty na rukou si je převzali k dalšímu šetření příslušníci PČR,“ popsala mluvčí plzeňských srážníků Jana Pužmanová.

Se sprejerem měli také co dočinění v Klatovech, foto: Policie ČR

V rukou policie skončil také sprejer v Klatovech, jenž se červenou barvou podepsal na celkem čtyři objekty. „Jednalo se konkrétně o dvě fasády domů, hlavní rozvaděč veřejného osvětlení a několik dílů plechového plotu. Způsobil tak škodu za celkem 24 300 korun,“ vyjmenovala mluvčí policie Iva Vršecká. Stopy nakonec dovedly vyšetřovatele ke čtyřiadvacetiletému muži, jemuž nyní hrozí až rok za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky sprejeři, vandalové, policie bleskově dopadla, poškození fasády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva sprejery na útěku zastavila až namířená policejní zbraň. Krátce předtím se vyřádili na fasádě domu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.