Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidiče potrápí uzavírka, stavba průtahu míří do další etapy

S objížďkou musí počítat řidiči v Železné Rudě. Od 14. června se po Klatovské ulici od kruhového objezdu směrem do centra rozjede fréza. Stavba průtahu městem tím míří do další etapy, práce budou probíhat po celou dobu za úplné uzavírky této zásadní komunikace. Hotovo by mělo být v září.

„Jde o zcela zásadní projekt, který znovu skokově zlepší naši společnou kvalitu života a bezpečnost všech pěších, kteří se pohybují v okolí Klatovské ulice, především samozřejmě dětí. Konečně se zbavíme té nebezpečné ostudy, že u takto zásadní komunikace, která prochází celým městem, chybí chodníky a bezpečná místa pro přecházení,“ říká starosta Železné Rudy Filip Smola.

Součástí rekonstrukce bude vedle výměny povrchu vozovky, výstavby chodníků a míst na přecházení také výměna vodovodu, plynovodu, elektrického vedení, vedení sdělovacích kabelů, částečná sanace kanalizačních řadů a výměna veřejného osvětlení.

Staveniště již převzal zhotovitel, kterým je firma Silnice Klatovy a.s.. V letošním roce se bude realizovat první úsek sahající od kruhového objezdu k odbočce do Tř. 1. Máje. Samotná stavba započne v noci ze 13. na 14. června instalací dopravního značení a ve středu 14. 6. se už od kruhového objezdu směrem do centra rozjede asfaltová fréza.

„Úplná uzavírka je pochopitelně nepříjemná. Půjde ale o dílo, které vyřeší lokalitu na desítky let dopředu. Životnost stavby je minimálně padesát let. Proto jednoznačně stojí za to všechna omezení a pár týdnů nepohodlí vydržet. Ve spolupráci s hlavním investorem, kterým je ŘSD, děláme maximum, aby průběh prací byl co nejrychlejší a zároveň aby měli všichni po celou dobu dostatek informací,“ uvádí starosta.

Objízdná trasa povede směrem od Špičáku přes Třídu 1. Máje, v opačném směru pak z odbočky do ulice Belvederská a dále přes Adolfa Kašpara a Šumavskou.

Součástí rekonstrukce je vedle výměny povrchu vozovky, výstavby chodníků a míst na přecházení také výměna vodovodu, plynovodu, elektrického vedení, vedení sdělovacích kabelů, částečná sanace kanalizačních řadů a výměna veřejného osvětlení.

Na letošní úsek navážou ještě dva další. Pokračovat se bude na jaře příštího roku v úseku mezi městským úřadem a Rezidencí Klostermann a jako poslední přijde na řadu úsek od Klostermannovo náměstí k železničnímu přejezdu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stavba roku Plzeňského kraje

Štítky Železná Ruda, doprava, oprava, stavba, silnice, uzavírka, objížďka, ŘSD, Filip Smola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče potrápí uzavírka, stavba průtahu míří do další etapy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.