Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Pohádal jsem se s manželkou a vypil pár piv, vysvětloval policistům řidič Audi, kterého nachytali v zákazu vjezdu

Co dočinění s nezodpovědnými řidiči měli v posledních dnech plzeňští městští strážníci. Všimli si například řidiče, který ignoroval dopravní značky a vjel do zákazu vjezdu. Po jeho zastavení měli hned jasno. Muž evidentně nebyl střízlivý, což ani nepopíral. Přiznal, že si dal pár piv a připojil také informaci, že se pohádal se ženou. Druhý hříšník naopak neměl ani kapku alkoholu, zato ale usedl za volant bez papírů. Také on měl pozoruhodné vysvětlení – cvičil prý na autoškolu.

Hlídku městské policie zaujal v noci řidič osobního auta značky Audi, který bez povšimnutí projel ve Folmavské ulici kolem značky zákazu vjezdu. Rozhodli se ho proto zastavit, aby tento přestupek vyřešili. Rychle ale zjistili, že nešlo o pouhé přehlédnutí značky, ale že muž má zaděláno na mnohem větší problém.

„Po vystoupení sedmatřicetiletého muže z auta bylo již na první pohled zcela zřejmé, že má do střízlivosti daleko. Na dotaz, zda před jízdou požil alkohol, přiznal pár piv. Přítomnost alkoholu v dechu potvrdila dechová zkouška, při níž přístroj Dräger vykázal hodnotu přes dvě promile alkoholu. Případem se dále zabývají Policisté ČR,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Druhým hříšníkem byl o rok starší muž. Také on na sebe upozornil tím, že v chatové oblasti na Výslunní porušil zákaz vjezdu. „Strážníci osmatřicetiletého muže řídící vůz Opel zastavili a vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení. Ten však předložil pouze občanský průkaz se slovy, že řidičák nevlastní a na místě trénuje na autoškolu,“ uvedla mluvčí a dodala, že také tento případ si k dořešení převzala Policie ČR.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky řízení pod vlivem alkoholu, alkohol za volantem, jízda pod vlivem, řídil bez dokladů, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádal jsem se s manželkou a vypil pár piv, vysvětloval policistům řidič Audi, kterého nachytali v zákazu vjezdu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.