Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Agresivní muž dal strážníkovi hlavičku a naplival mu do obličeje, vše se odehrálo u vlakového nádraží

Na dvě problémové osoby upozornila policejní hlídku pracovnice jednoho z kiosků na Palubě Hamburk před hlavním vlakovým nádražím v Plzni. Muž a žena, nejspíš bezdomovci, tam popíjeli alkohol a obtěžovali ostatní hosty. Okolo navíc pobíhal jejich pes. Dvojice strážníků se jim snažila domluvit. Agresivní muž však na policistu zaútočil s takovou silou, že strážník upadl do bezvědomí. Jeho kolegyni přispěchal na pomoc všímavý taxikář.

Okolí hlavního vlakového nádraží v Plzni mnozí vnímají jako rejdiště problémových osob. Situaci moc nepřidal ani nedávný incident u Paluby Hamburk. „Hlídku městské policie oslovila během pochůzky jedna z místních pracovnic stánku a poukázala na nevhodné chování dvojice, která popíjí alkohol a dost nevybíravým způsobem obtěžuje sedící hosty. Hlídka se vydala situaci okamžitě řešit a hned po příchodu zjistila, že k muži a ženě patří pes volně pobíhající kolem a upozornila je na to, aby zvíře si připnuli na vodítko,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Více strážníků v ulicích chce mít vedení města Plzně. Mají mít větší respekt a budou přísnější

Navýšení počtu strážníků a jejich větší výskyt v ulicích Plzně, to je hlavní cíl nové koncepce městské policie na příští čtyři roky, kterou schválilo zastupitelstvo. Vedení města chce dosáhnout také zvýšení respektu a autority strážníků, ale na...

 

Opilý muž ale jejich výzvu ignoroval a místo toho zasypal policisty sprškou vulgárních nadávek. Brzy přešel i ve fyzický úrok. „Nedbal zákonných výzev k zanechání protiprávního jednání a poté, co na strážníka plivl, zaútočil na něj takzvanou hlavičkou, a to přímo do obličeje,“ pokračuje mluvčí.

Strážník po útoku upadl do bezvědomí a proti agresorovi stála najednou sama strážnice. Na pomoc jí přispěchal taxikář, který stál zrovna opodál. Díky jeho odhodlání se podařilo útočníka udržet na zemi, dokud nepřijely posily. Jednoho z přivolaných policistů stihl ještě agresor kousnout do nohy. Napadený strážník skončil v péči lékařů.

Případ si převzali kriminalisté. Pachateli nyní hrozí až šestiletý trest. Podle webu Krimi Plzeň se má jednat o nechvalně známého bezdomovce a narkomana.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky napadení policisty, hlavní nádraží, vlakové nádraží, bezdomovci, lidé bez domova, agresivní muž, městská policie, Paluba Hamburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž dal strážníkovi hlavičku a naplival mu do obličeje, vše se odehrálo u vlakového nádraží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.