Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ztracený pes skoro měsíc přežíval uvězněný ve štole, záchrana přišla čirou náhodou

Tříletého psa Arga hledali jeho majitelé od poloviny dubna a už skoro ani nedoufali, že se jejich psí společník najde. Nakonec pomohlo obrovské štěstí, když si psa všiml hasič ze Stříbra na Tachovsku, který byl náhodou mapovat terén pro cvičení. Unaveného a značně vyhublého psa se podařilo zachránit a příběh tak má šťastný konec.

Zoufalí majitelé hledali svého tříletého psa plemene border teriér od 15. dubna. Plakáty s jeho popisem vyvěšovali po okolí i na sociální sítě. Za nalezení čtyřnohého mazlíčka nabízeli i odměnu. Arga se ale stále nedařilo najít. Nakonec pomohla obrovská dávka štěstí a bystré oko kolemjdoucího muže. Ten zbídačeného psa spatřil ve štole Nový Prokop.

„Chlupáče náhodou objevil náš kolega při mapování terénu vhodného k provedení cvičení. Teď už víme, že se pejsek jmenuje Argo. Poté, co jej hasiči pomocí lezeckých prostředků vysvobodili a dali mu napít, byl předán městské policii,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Majitelé si pro psa okamžitě přijeli a celou věc označili trefně jako zázrak.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky záchrana psa, nalezený pes, ztracený pes, vyprošťování zvířete, hasiči Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztracený pes skoro měsíc přežíval uvězněný ve štole, záchrana přišla čirou náhodou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.