Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zloděj si z kufru zaparkovaného auta odnesl šperky za 400 tisíc. Kradl také i v šatnách na základní škole

Recidivista z Domažlicka ukradl téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Přivlastnil si například krabici šperků v celkové hodnotě 400 tisíc korun. Nepohrdl však ani drobnostmi jako bylo pánské oblečení, cigarety, zapalovač či balení žvýkaček. Při svém řádění se vkrádal do sklepů bytových domů a neštítil se krást ani v šatnách v prostorách základní školy.

Od konce loňského roku až do dubna toho letošního řádil třicetiletý zloděj zejména na Domažlicku. Policistům se muže podařilo dopadnout i díky kamerovým záznamům. Při první krádeži se lupič dostal do prostor jednoho z bytových domů na Poběžovicku, kde prohledal sklepy a společnou prádelnu. Nakonec si z místa odnesl elektrokolo a způsobil tak první větší škody, konkrétně za 85 tisíc korun.  

Policisté přímo při činu dopadli fantoma plaveckého bazénu, který tam opakovaně řádil

Fantoma plaveckého bazénu dopadli po měsících jeho řádění policisté ze Sušice. Šlo o zloděje se specializací na uzamčené skřínky návštěvníků bazénu, do kterým vnikal za pomoci násilí a kradl jim peníze. Policisté nesmírně překvapeného pachatele...

 

„V únoru letošního roku v odpoledních hodinách vnikl neuzamčenými dveřmi do prostoru šatny jedné ze škol na Domažlicku. Z té odcizil dámskou kabelku s věcmi v hodnotě přesahující částku 14 tisíc korun a batoh se sportovními potřebami a mobilním telefonem ve výši téměř 3 500 korun,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

V březnu se muž vloupal do šaten na základní škole na Domažlicku. Odnesl si několik kusů pánského oblečení, mobilní telefon, cigarety, zapalovač a několik klíčů. Jeden z nich byl od osobního auta zaparkovaného před školou. Zloděj si auto odemkl a odnesl si z něj papírové kapesníčky a žvýkačky. Zde se napáchané škody celkem nasčítaly na dalších 15 tisíc korun.

„O dva dny později v odpoledních hodinách vnikl lstí do vnitřních prostor další základní školy na Domažlicku. Vešel do neuzamčené šatny sportovní haly, ze které odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady, čímž způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 6 500 korun,“ pokračuje mluvčí.

Z kufru auta ukradl šperky za 400 tisíc

Na přelomu března a dubna se dostal do kůlny u bytového domu v jedné z menších obcí na Domažlicku. Z kůlny odcizil motorku i s klíči v hodnotě za sedm tisíc. V krádežích pokračoval i v dubnu, kde se dostal do areálu jedné z firem u Horšovského Týna, kde byl v té době zaměstnán. Z šatny a kuchyňky sebral klíče od vozu zaparkovaného na pozemku firmy. „Z auta odcizil finanční hotovost v kovových mincích ve výši téměř 200 korun,“ uvedla Šmaterová.

O pár dní později se večerních hodinách dostal do neuzamčeného osobáku zaparkovaného v jedné z ulic v Domažlicích. Z kufru odcizil krabici, ve které se nacházely různé druhy šperků v celkové hodnotě 400 tisíc korun. Poté se opět zaměřil na menší krádeže a zamířil do šaten jednoho z domažlických sportovních center. Odtamtud si odnesl chytré hodinky a elektrický kartáček s pouzdrem za čtyři tisíce korun.

„Uvedených krádeží se obviněný dopouštěl i přesto, že již byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. V současné době je muž vazebně stíhán domažlickými policisty z oddělení obecné kriminality,“ dodala mluvčí.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny (Police ČR + Jan Luxík)

Štítky krádež šperků, krádež elektrokola, zloděj se vloupal do školy, Domažlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj si z kufru zaparkovaného auta odnesl šperky za 400 tisíc. Kradl také i v šatnách na základní škole  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.