Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Další jehlu našly učitelky na hřišti u školky, kde se před pár dny jedna holčička o injekční stříkačku poranila

Velké pozdvižení vzbudil případ, který se odehrál na zahradě 22. mateřské školy v Plzni na Borech. O odhozenou injekční stříkačku se tam poranila při hře malá holčička. Rodiče dětí jsou v šoku a situaci moc nepomáhá ani to, že tam učitelky po pár dnech našly další odhozenou jehlu. Vedení centrálního obvodu už přijalo několik opatření, jedním z nich je například umístění bezpečnostní kamery.

Učitelky v mateřské škole v Mánesově ulici každé ráno kontrolují zahradu ještě předtím, než si na ni jdou děti hrát. Právě při jedné takovéto kontrole tam našli další odhozenou jehlu. „Mohu potvrdit, že jsme vyjížděli ke sběru infekčního materiálu do mateřské školky v Plzni na Borech,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

K tomuto dalšímu nálezu došlo přitom jen týden poté, kdy se tam o použitou jehlu poranila malá holčička, která si s ní hrála spolu se svou kamarádkou. Rodiče vzali poraněnou dívenku ihned na vyšetření do nemocnice, výsledky testů zatím nejsou známé. „Jako otec malého dítěte, bych si to s člověkem, který hodí použitou injekční stříkačku do areálu školky, nejraději vyřídil osobně ručně. Neumím si ani představit, co nyní rodiče holčičky musí prožívat, pevně doufám, že malá bude v pořádku," neskrýval své rozhořčení místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek (Piráti).

Holčičky si na hřišti u školky hrály s odhozenou injekční stříkačkou, jedna z nich se o ni poranila

Nevinná hra dvou dětí se změnila ve velké drama, které rozhněvalo rodiče i vedení městského obvodu. Přes plot u 22. mateřské školy v Plzni na Borech totiž někdo hodil injekční stříkačku, o kterou se jedna z dívek píchla. Vedení centrálního obvodu...

Vedení třetího městského obvodu už přijalo první opatření. Jedním z nich je například to, že se do 19. května vymění písek na všech hřištích u školek na území obvodu. Rovněž tam také budou probíhat četnější kontroly s detektorem kovů. „Zároveň jsme požádali Městskou policii Plzeň o častější monitorování mateřských škol a jejich okolí. Apelujeme také na všechny učitelky v mateřských školách k důkladné kontrole hracích prostor ještě, než si do nich půjdou děti hrát. Chápeme, že je to práce navíc a velmi jim děkujeme za ochotu,“ vyzývá Šrámek.

„Není to náhoda."

Dalším z opatření je také umístění kamery, která bude prostor před školkou nonstop monitorovat. Její instalace by měla být hotová v řádu týdnů. „To, že se situace opakovala, není náhoda a my musíme všemi prostředky takovému dění zamezit,“ zdůrazňuje místostarosta.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Pešek

Štítky mateřská škola, dětské hřiště, injekční stříkačka, odhozená injekční stříkačka, kontrola dětských hřišť, dívka se poranila o jehlu, zraněné dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další jehlu našly učitelky na hřišti u školky, kde se před pár dny jedna holčička o injekční stříkačku poranila  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.