Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zdravotnická fakulta, kde odstoupil děkan kvůli kauze se stipendii, stále nezná jeho nástupce

Akademický senát Fakulty zdravotnických studií (FZS) Západočeské univerzity v Plzni nezvolil nového děkana. Žádný ze tří nominovaných kandidátů nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlasů senátorek a senátorů. Volba se bude opakovat. Termín zatím není stanoven. Předchozí děkan Lukáš Štich rezignoval kvůli podezření s nestandardně přidělovanými stipendii, která měl údajně od studentů zpětně vybírat.

„Kandidáty na post děkana či děkanky FZS byli manažer Jan Beránek, lékař Zdeněk Hess a vedoucí katedry ošetřovatelství a porodní asistence FZS Jitka Krocová. Pro zvolení bylo potřeba získat nadpoloviční většinu hlasů dvanáctičlenného akademického senátu fakulty. Potřebnou podporu ale nezískal žádný z kandidátů,“ uvedla mluvčí univerzity Šárka Stará.

Dále dodala, že termín opakované volby stanoví předsednictvo v nejbližších dnech. Vedením fakulty je pověřen proděkan pro výzkum, strategii a tvůrčí činnost Denis Mainz.

Dříve zvolený děkan Lukáš Štich měl stát ve vedení fakulty po následující čtyři roky. Už během února ale po výzvě rektora rezignoval na svou funkci. Důvodem je podezření související s udělováním stipendií na fakultě, čímž se zabývá i policie. Na případ upozornil deník Právo, podle něhož měli dostávat finanční podporu i studenti s horším prospěchem. Část peněz pak měli odevzdávat právě děkanovi. Štich tato obvinění po celou dobu popírá.

Vedení univerzity taktéž nechalo kvůli těmto podezřením provést na fakultě audit, který ale nedospěl k žádným mimořádným zjištěním.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Západočeská univerzita v Plzni

Štítky Fakulta zdravotnických studií, ZČU, Západočeská univerzita, Lukáš Štich, děkan rezignoval, volba děkana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotnická fakulta, kde odstoupil děkan kvůli kauze se stipendii, stále nezná jeho nástupce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.