Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fotbalisté dostanou od města tři miliony korun na obnovu hřiště, které zdevastovali divočáci

Sportovcům z oddílu TJ Plzeň Košutka svitla naděje, že se opět vrátí na své milované sportoviště. Plzeňští radní totiž schválili návrh na poskytnutí třímilionové dotace, jež by měla stačit na nový trávník, který v uplynulých měsících rozryla divoká prasata. Podmínkou udělení dotace je ale to, že dojde k vybudování plotu, aby se zvířata už nemohla dostat na hrací plochu.

„TJ Košutka je jeden z největších sportovních oddílů nejen na Severním Předměstí, ale na celém území Plzně. Na hřišti před útokem divokých prasat denně trénovaly stovky dětí. Věřím, že košutecké fotbalové hřiště díky naší investiční dotaci začne fotbalistům co nejdříve opět sloužit,“ uvedl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek (PRO Plzeň).

Celkové odhadované náklady na opravu hrací plochy a výstavbu nového plotu činí 5,5 milionu. Většinu pomůže pokrýt dotace města ve výši tři miliony korun. „Tělovýchovná jednota bohužel nedisponuje volnými finančními prostředky, proto požádala město Plzeň o pomoc. Na dotaci se bude dále podílet Městský obvod 1. Klub má také příslib dotace z rozpočtu Plzeňského kraje,“ upřesnil Morávek.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Za jeho založením stála parta sportovních nadšenců, kteří ovšem neměli finanční zázemí ani vybavení. Nejdříve se hrálo podél aleje Kilometrovka, na zápasy si fotbalisté hřiště půjčovali, a to až do roku 1930, kdy si pronajali louku a mohli se pyšnit vlastním hřištěm. Scházeli se zde všichni, kteří měli ke sportu blízko, ať už to byli amatéři nebo později i profesionálové Viktorie Plzeň. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Morávek

Štítky TJ Košutka Plzeň, divoká prasata, divočáci ve městě, dotace, podpora sportu, Tomáš Morávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Nebylo by lepší a efektivnější za ty peníze zaplatit myslivcům, aby ta stáda divokých sviní postříleli? Nebo jsou snad divočáci také chráněná zvířata jako vlci a na Valašsku medvědi? Takhle je možné vydávat peníze, které chybí jinde, opakovaně.

Úterý, 28. března 2023, 15:55Odpovědět

Fotbalisté dostanou od města tři miliony korun na obnovu hřiště, které zdevastovali divočáci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.