Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kamion připravil muže a jeho matku o střechu nad hlavou. Obec vypsala sbírku, přispět může každý

Obec Lnáře na hranici Jihočeského a Plzeňského kraje vypsala sbírku na pomoc muži, který se svou matkou přišel během lednové nehody kamionu o střechu nad hlavou. Do jejich domu narazil před více než třemi týdny kamion, který dostal na namrzlé silnici smyk. Poškození zdí je natolik závažné, že je dům neobyvatelný. Jako ideální řešení se proto podle starosty Josefa Honze (KDU-ČSL) jeví odkoupení nedalekého domu, kde teď muž se svou matkou přechodně bydlí.

„Dům je po nehodě neobyvatelný. Jsou tam posunuté zdi a náraz byl tak silný, že popraskal i sousední barák. V první fázi jsme zkoušeli náhradní ubytování, jenže to byly vesměs byty a jelikož chovají zvířectvo, nebylo to úplně vhodné,“ popsal redakci Drbny starosta Josef Honz.

Obec tak začala hledat v nabídkách realit dům. Cena jednoho z nich se pohybovala lehce nad milionem korun. „Oslovil jsem majitele, jestli by nám nedovolil dočasné ubytování v domě, který prodává. Nyní tam jsou tedy ubytováni a otázkou je, co dál. Záleží také na tom, jak se vyvine situace s pojišťovnou. Jelikož jde o zahraniční kamion, řeší to Česká kancelář pojistitelů,“ doplnil Honz.

Oprava původního domu a návrat do něj nepřichází v tento moment v úvahu. „Mají už trochu psychický blok, jelikož v poškozeném domě je to už druhá nehoda. Problém je, že dům stojí v zatáčce a ještě trochu pod úrovní silnice,“ uzavřel starosta, který pomáhá muži při jednáních s pojišťovnou.

Pomoci rodině, která přišla během lednového dne o střechu nad hlavou, může teď každý. Muž se svou matkou teď musí dát dohromady dostatečný obnos, aby případně mohli dům, ve kterém nyní přechodně bydlí, odkoupit. Pro tento účel obec zřídila transparentní účet číslo 123-9672610267/0100, na který může veřejnost přispět libovolným obnosem.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky dům, střecha, havárie, Josef Honz, Jihočeský kraj, sbírka, nehoda, kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion připravil muže a jeho matku o střechu nad hlavou. Obec vypsala sbírku, přispět může každý  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.