Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příběh starého a týraného poníka Hyumpeho má šťastný konec, nový domov našel u zkušené chovatelky

Šestadvacetiletý poník neměl v minulosti příliš štěstí. Pracovníci z odboru životního prostředí zvíře odebrali původnímu majiteli z Domažlicka. Kůň poté skončil v náhradní péči a v majetku státu. I přes svůj pokročilý věk se poník rychle zotavil a mohl začít hledat nový domov. Příběh zuboženého Hyumpeho sdílel na sociálních sítích Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Zájemců, kteří se o poníka chtěli postarat, byla celá řada. Nakonec si jej odvezla zkušená chovatelka z Náchodska.

„Rádi bychom vám představili malého sympatického ponyho jménem Hyumpe. U svého majitele bohužel trpěl natolik, že nezbylo než ho odebrat a svěřit do náhradní péče. Tam se naštěstí za dva měsíce úspěšně zotavil,“ popisoval ÚZSVM na svých sociálních sítích počátkem ledna. Nyní se pochlubili skvělou novinkou - poník našel nový domov!

„Brzy se nám ozvala zkušená chovatelka koní z Náchodska, která má ve svém stádě také jednoho staršího ponyho,“ uvedla mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová. Jeho cestě za štěstím, ale ještě předcházel veterinární zákrok, při kterém přišel poník o poškozené přední zuby, kvůli kterým nemohl vůbec kousat. „Proto se poník vydal na cestu do nového domova a dalšími čtyřnohými parťáky až teď. Přejeme mu všichni hodně štěstí a zasloužený koňský důchod,“ dodala Tesařová. 

Zvíře odebrali těsně před Vánoci původnímu majiteli pracovníci odboru životního prostředí městského úřadu v Horšovském Týně. Zvíře následně přešlo do vlastnictví státu. Poníka nabízel úřad zcela zdarma stejně jako převážnou většinu zvířat, která se k nim dostanou. V drtivé většině jde o psy nebo kočky. Zájemci je mohou najít na webových stránkách nabidkamajetku.cz v sekci "zvířata". 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky týrání zvířat, ÚZSVM, poník, týraný poník, Horšovský Týn, Hyumpe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběh starého a týraného poníka Hyumpeho má šťastný konec, nový domov našel u zkušené chovatelky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.