Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Probudil nás pláč dcery, říkají mladí rodiče. Tragický požár je připravil o střechu nad hlavou

Jen pár dní před Vánoci přišla mladá rodina ze severního Plzeňska prakticky o vše. Střechu nad hlavou jim vzal požár. Z bytu vyběhli jen v tom, co měli na sobě. Plameny je připravily například o doklady, mobilní telefon nebo věci pro miminko. Jejich domov je momentálně neobyvatelný. Jiří, Maruška a maličká Emma se tak tísní u rodičů. S opravou bytu by jim ale mohla pomoci sbírka.

„Probudil nás pláč naší dcery, kdy už se šířily plameny z obývacího pokoje do ostatních místností. Z bytu jsme si stihli odnést jen to nejdůležitější – nás tři a dvě zvířata. Kromě oblečení, co jsme měli na sobě, jsme přišli během chvíle úplně o vše,“ těmito slovy popisuje Jiří a Marie nejhorší den, který kdy zažili.

Požár vypukl v noci na pondělí 19. prosince ve třetím patře bytového domu v obci Skupeč. Hasiči z objektu evakuovali celkem devět lidí. „Se smutkem v očích jsme pozorovali, jak nám požár bere vše. Od vybavení bytu, osobních věcí včetně peněženky, mobilu, dioptrických brýlí až po potřeby pro miminko. Z domu se včas všichni obyvatelé evakuovali. Požár se podařilo hasičům uhasit a nešířil se tak po celém domě. Nikdo nebyl vážně zraněný, a to je to hlavní,“ pokračuje ve svém povídání mladý pár.

Tři osoby se nicméně lehce nadýchaly kouře a putovaly do nemocnice. „Záchranáři z místa požáru transportovali třiadvacetiletého muže, jednadvacetiletou ženu a zhruba roční dítě na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín. Všichni měli dýchací potíže,“ uvedla dříve mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Po uhašení požáru zbyly mladému páru jen oči pro pláč. Vybavení bytu je zničené a škody dosahují statisícových částek. „Nyní jsme ve velkém počtu u rodičů v bytě, kam se sotva vejdeme,“ říká Jiří s Marií a doufají, že se jim dík podaří vybrat dostatek peněz na to, aby opravili byt a opět normálně žili. „Pojistka pokryje bohužel pouze škody způsobené třetím osobám,“ uzavírají.

Zájemci mohou rodině přispět skrze platformu Donio.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje, archiv rodiny

Štítky požár bytu, mladá rodina, Skupeč, evakuace, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Obvesel

Když už sbírku, tak by se lidi měli dozvědět příčinu požáru!!! Nezodpovědným, v tomto případě ,,dětem,, rodičům, bych nedal nic. A ještě bych prošetřil zda mají vůbec na to vychovávat dítě. Berou si tu maličkou jako rukojmí na sbírku. Hnus.

Středa, 28. prosince 2022, 22:18Odpovědět

Probudil nás pláč dcery, říkají mladí rodiče. Tragický požár je připravil o střechu nad hlavou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.