Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Lidé si zalyžovali na Železná Rudě a v Kašperských horách, další střediska kvůli výraznému oteplení neotevřela

V Plzeňském kraji se o vánočních svátcích lyžovalo v areálech západočeské Šumavy - na Špičáku a Nad Nádražím - Belveder i v Kašperských horách. Další zimní střediska kvůli výraznému oteplení v posledních dnech neotevřela. Neupravují se ani běžecké stopy.

„Sníh tu není, takže na běžky se nedá vyrazit vůbec. Z lyžařských areálů je v provozu pouze areál Špičák a Nad Nádražím," uvedla vedoucí železnorudského infocentra Barbora Kučeravá. Do železnorudského infocentra přišlo pouze několik lidí. Větší nával očekávají pracovnice od úterý, kdy začnou přijíždět hosté na silvestrovské pobyty. Záleží ale také na sněhových podmínkách, které nyní nejsou ideální.

Největší horské středisko Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák má za sebou přes týden provozu lyžařské sezony a i přes oblevu otevřelo 21. prosince další trať. V provozu jsou tam tři z osmi vleků a čtyři ze 16 sjezdovek. Spuštěna je nejdelší sjezdovka Turistická o délce 1801 metrů, dále se lyžuje na druhém úseku U Zalomeného, na Spodní Šanci a na lyžařském hřišti. Na svazích leží 40 centimetrů sněhu. Kvůli silnému dešti museli provozovatelé areálu v pondělí zrušit večerní lyžování.

Návštěvnosti na Špičáku během letošních Vánoc nepřálo počasí. „Často pršelo a nebylo se co divit, že lidem se za těchto podmínek na svahy nechtělo. Nejvíc u nás v období od 23. do 26.12. lyžovalo asi 200 lidí za den," řekl ředitel areálu Vladimír Kasík. V dalších dnech bude areál i dál v provozu od 08:30 do 16:00. Od 18:30 se pak koná každý den až do 29.12. večerní lyžování na Spodní Šanci.

Den před Štědrým dnem zahájil provoz skiareál v Kašperských horách. Areál je otevřený denně od 09:00 do 16:00, každou středu, pátek a sobotu je připravené také večerní lyžování v čase od 18:00 do 21:00.

Vleky zatím stojí v šumavském areálu Alpalouka, Weisova louka nebo na Pancíři. Některé areály měly v plánu před Vánocemi zahájit provoz, nepříznivé podmínky jim to ale neumožnily. Stopy pro běžkaře se na Železnorudsku poprvé a zatím naposledy upravovaly minulý víkend. Podle vedoucí infocentra v oblasti zhruba přes týden nesněžilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski&Bike Špičák

Štítky lyžování, zimní sezona, Železná Ruda, Kašperské hory, Špičák, běžkařské stopy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si zalyžovali na Železná Rudě a v Kašperských horách, další střediska kvůli výraznému oteplení neotevřela  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.