Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem bytu, čtyři lidé se nadýchali kouře a skončili v nemocnici

, aktualizováno 15. prosince 2022, 11:24

Čtyři obyvatelé bytového domu v Husově ulici v Dobřanech na jižním Plzeňsku skončili dnes v nemocnici poté, co se nadýchali kouře. Hasiči už mají požár pod kontrolou. Podle předběžných odhadů způsobil oheň škody za zhruba dva miliony korun.

V době příjezdu hasičů na místo byl již požár v plném rozsahu. Oheň zachvátil byt v druhém patře pětipatrového domu. Tři průzkumné skupiny poté prohledávaly také byty v ostatních podlažích. „Zachránili jsme jednu ženu s dítětem a vyvedli je ven,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Hasiči kvůli hustému dýmu pracovali v dýchací technice.

S evakuací osob pomáhala také přivolaná hlídka policie. „Na chodbě v druhém patře byla starší žena, které již pomáhali v evakuaci ostatní nájemníci bytů. Policisté byli upozorněni, že o jedno patro výš bydlí ještě jedna starší paní. Hlídka policistů vyšla do třetího patra, kde byl ale již celý prostor chodby silně zakouřen. Zde našli starší paní, která ale byla špatně mobilní, a tak ji policisté snesli ven do bezpečí před dům," popala policejní mluvčí Eva Červenková.

„Momentálně máme v péči čtyři osoby, všechny mají potíže po nadýchání kouřových zplodin. Z místa transportujeme dvě ženy vě věku dvaadevadesát a sto let s dušností do Stodské nemocnice. Mladou ženu s dítětem se stejnými potížemi na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

„Namístě byly tři cisternové stříkačky a jedna automobilová plošina. Požár poškodil rozvody vody v domě. Hasiči vypnuli veškeré energie. Škoda činí předběžně dva miliony korun. Zasažena byla celá bytová jednotka,“ dodal Poncar. Příčinou požáru se zabývá vyšetřovatel. Na místě je také přítomný starosta, který řeší náhradní ubytování pro lidi ze zasaženého domu.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje, Hasiči Dobřany

Štítky požár bytu, hasiči Dobřany, evakuace osob, zplodiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem bytu, čtyři lidé se nadýchali kouře a skončili v nemocnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.