Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík nepřežil střet s osobním vlakem. Za tento měsíc je to už třetí smrtelná nehoda na železnici

Vlak srazil a usmrtil mladého muže na nádraží v Domažlicích. K železniční nehodě vyjížděly v noci na dnešek všechny záchranné složky. Jako první byli na místě hasiči, kteří vážně zraněného muže předali do péče zdravotníků. Mladík ale i přes veškerou snahu lékařů zraněním podlehl. Během listopadu se nejedná o první nehodu, kdy na železnici vyhasl lidský život.

„V Domažlicích došlo ke střetu vlaku s osobou. Hasiči provedli předlékařskou pomoc a předali osobu zdravotnické záchranné službě. Evakuace osob z vlaku nebyla zapotřebí,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. „Asi devatenáctiletý mladík utrpěl velmi vážná zranění. Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů lékařka konstatovala úmrtí na místě,“ dodala Mária Svobodová z krajské záchranky. 

Policejní mluvčí Barbora Šmaterová doplnila, že zemřelý muž byl cizinec. Nehodou se nadále zabývají policisté. Podle neoficiálních informací byla událost zřejmě nešťastnou náhodou. Muže srazil vlak v místech, kudy si lidé zkracují cestu z průmyslové zóny na ubytovnu.

Vlak srazil a usmrtil dnes dopoledne na železniční trati mezi Dobřany a Chlumčany na jižním Plzeňsku mladého muže, který se pohyboval v kolejišti. Železniční doprava mezi stanicemi několik hodin stála a náhradní přepravu cestujících z vlaků...

 

V průběhu listopadu jsme informovali o několika případech, kdy došlo ke srážce vlaku s osobou. Během 5. listopadu dělilo nehody od sebe pouhých pár hodin. V dopoledních hodinách na železniční trati mezi Dobřany a Chlumčany na jižním Plzeňsku usmrtil vlak mladého muže. Další nehoda se ten den odehrála v Plzni za ulicí Na Sklárně. Vážně poraněného muže záchranáři převezli při vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice. Podle policejní mluvčí Ivy Vršecké byl zraněný muž zaměstnanec železnice, který na místě pracoval, když jej vlak srazil

O pouhé dva dny později přišla další smutná zpráva. Na železničním přejezdu ve Vejprnicích srazil vlak třiašedesátiletého muže. Podle policie vkročil muž na přejezd ve chvíli, kdy byla zapnutá světelná i zvuková signalizace. Strojvedoucí už nemohl následnému střetu zabránit. Chodec zemřel na místě.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda na železnici, nehoda na přejezdu, smrt, exitus, tragická nehoda, chodec sražený vlakem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Helekalova

Lituji i ty strojvedoucí. Před projíždějící vlaky by měli spíš ti sebevraždící, když už tak, postrčit ty, kteří zavinili ten celoevropský marasmus a ne pořád připravovat o život sebe a zarmucovat svoje příbuzné a známé.

Úterý, 29. listopadu 2022, 22:18Odpovědět

Mladík nepřežil střet s osobním vlakem. Za tento měsíc je to už třetí smrtelná nehoda na železnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.