Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město představilo letošní podobu vánoční tramvaje, vypadá jako babiččin ubrus, reagují Plzeňané

Už v neděli vyjede do ulic Plzně oblíbená vánoční tramvaj. S její fotografií se město pochlubilo na svých sociálních sítích a vzbudilo tím patřičný rozruch. Z letošní podoby nejsou totiž Plzeňané tolik uchvácení jako v minulých letech a přirovnávají vůz k babiččině ubrusu. Jak se líbí vám? Hlasujte v naší anketě.

„Jak se vám líbí letošní vánoční tramvaj?“ dotazovalo se město na svých sociálních sítích. Příspěvek okamžitě nasbíral tisícovky lajků a více než stovku komentářů. Jedni jsou nadšení, druhé to zas tolik nenadchlo a mají pro ni velmi nelichotivá přirovnání. „Design jak z 20 let starých vánočních ubrousků. Ale dcera bude určitě nadšená,“ podotkla jedna z diskutujících. „Loňská se nám líbila víc. Ale pro milovníky klasiky je nádherná i tahle. Já mám dodnes po babičce takový ubrus a nestydím se ho na Vánoce vytáhnout,“ Bohumila J.

Nutno podotknout, že většině lidem se líbí, že na Vánoce obohatí sváteční atmosféru nazdobený vůz, kterému nechybí ani tematicky laděný interiér. „Je krásná, loni byla ještě hezčí. Nejdou mi k tomu ta světla, ale ve skutečnosti to možná vyzní úplně jinak, už se na ni těším,“ doplnila například Jana P.

Vánoční tramvaj jezdí v Plzni od roku 2018

Vůbec první svátečně vyzdobená tramvaj vyjela do ulic západočeské metropole v roce 2018. Od té doby má stejnou světelnou výzdobu, mění se však celoplošný polep. První vůz měl na sobě jednoduchou zasněženou krajinu. O rok později jí dominovaly vločky, zasněžené vrcholky stromů a andělíčci. V roce 2020 se tramvaj zahalila více do modré. Oproti první výzdobě byla více propracovaná a odkazovala na plzeňské dominanty. Pozorné oko si tak určitě všimlo třeba pocukrovaných městských domů nebo katedrály. Loňská tramvaj byla nejspíš nejodváženější a zobrazovala různé sváteční tradice jako bylo zpívání koled, vánoční kapr, pečení cukroví nebo posílání dopisů Ježíškovi.

ANKETA: V jakém roce vyjela do ulic nejkrásnější vánoční tramvaj?

Celkem hlasovalo487 čtenářů

Každým rokem boduje plzeňská tramvaj v populární anketě webu mhd86.cz, do které jsou zapojena další česká i evropská města. Loni se mezi sebou utkalo 24 měst a naše tramvaj brala pomyslné stříbro. Prvenství tradičně obhájil maďarský Miskolc. Na třetí místě skončila Praha. Oproti předchozím ročníkům bylo hlasování upravené, aby lidé nemohli klikat na svou favoritku opakovaně jako se to stávalo v minulých ročnících, kdy anketa čítala i sedm milionu hlasů. Poté, co je třeba uvést svůj e-mail, které správci webu namátkově kontrolují, se účast hlasujících propadla na již uvěřitelných 11 659 hlasujících. I tak se ale našli tací, co se snažili podvádět.

„Nejvíce duplicitních hlasů bylo odesíláno od příznivců maďarského Miskolce. Opakované hlasování prováděli i přímo zaměstnanci dopravního podniku v Miskolci z pracovního e-mailu. Všechny duplicitní hlasy byly z ankety vyřazeny,“ uvedl loni šéfredaktor dopravního magazínu mhd86.cz Ondřej Matěj Hrubeš. Letošní anketa ještě nebyla spustěna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu/ František Mourek + PMDP

Štítky vánoční tramvaj, vánoční výzdoba, dopravní podniky, anketa, Plzeň, Miskolc, Vánoce, sociální síť, Ježíšek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město představilo letošní podobu vánoční tramvaje, vypadá jako babiččin ubrus, reagují Plzeňané  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.