Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Soud poslal na 17,5 roku do vězení muže, který pod vlivem drog a ve stočtyřicítce narazil do vozu policie

S trestem ve výši 17,5 roku vězení se zvýšenou ostrahou odešel od plzeňského krajského soudu Tibor S. Devětatřicetiletý muž po svém útěku z vězení naboural ve vysoké rychlosti policejní vůz, do kterého úmyslně najel. Navíc byl pod vlivem drog. Za pokus o vraždu policistů mu hrozil výjimečný trest.

Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání, poškození nebyli na jednání přítomni. Soud mu dále uložil zákaz řízení motorových vozidel na pět let a musí zaplatit škodu na obou autech 52 tisíc korun.

Událost se stala 6. srpna 2020, kdy byl ve výkonu trestu. Podle obžaloby ráno bez souhlasu opustil nestřežené pracoviště v Přečaplech na Chomutovsku, ukradl osobní auto a pod vlivem amfetaminu se vydal do Aše. Bylo to v den, kdy nabyl právní moci rozsudek karlovarského soudu, který mu mimo jiné ukládal tříletý zákaz řízení motorových vozidel.

Cizinec v kradené dodávce sešrotoval při divoké honičce dvě policejní auta

Dramatické nahánění muže v kradeném autě mají za sebou policisté z Plzně. Jednatřicetiletý cizinec se na Rokycanské třídě vloupal do dodávky a ujížděl směrem k na dálnici D5. Řidiče začalo okamžitě pronásledovat několik policejních hlídek. Během...

 

Večer policejní hlídka v Aši identifikovala kradený vůz a začala ho pronásledovat. Řidič na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dál v agresivní a rychlé jízdě, při níž ohrožoval řidiče. Policie muži pohrozila namířenou střelnou zbraní. Vězeň ale místo zastavení auta změnil směr jízdy a prudce narazil do pravé přední části vozu policie. Jen díky včasnému manévru policejní auto nesjelo do příkopu a nespadlo ze stráně. Policista poté kradenému autu prostřelil zadní pneumatiku. Zběsilou jízdu muže definitivně ukončil manévr za použití ochranného rámu na policejním autě.

Soud neuvěřil obhajobě vězně, že se lekl střelné zbraně policisty a že do vozu hlídky narazil nechtěně. Odmítl i jeho další výmluvu, že z nestřeženého pracoviště utekl kvůli tomu, aby řešil problémy s dcerou.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky soud, krajský soud, naboural policejní auto, pokus o vraždu, uprchlý vězeň, policejní honička, věznice, policie, , okres Chomutov, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal na 17,5 roku do vězení muže, který pod vlivem drog a ve stočtyřicítce narazil do vozu policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.