Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec v kradené dodávce sešrotoval při divoké honičce dvě policejní auta

Dramatické nahánění muže v kradeném autě mají za sebou policisté z Plzně. Jednatřicetiletý cizinec se na Rokycanské třídě vloupal do dodávky a ujížděl směrem k na dálnici D5. Řidiče začalo okamžitě pronásledovat několik policejních hlídek. Během dramatické honičky začal muž do jednoho z vozů najíždět až služební vůz narazil do svodidel. Druhé policejní auto pak totálně sešrotoval, když se pokusil prorazit zátaras.

Bylo kolem půl druhé hodiny ráno, když se na linku 158 dovolal majitel dodávky s tím, že mu neznámý muž na čerpací stanici v Plzni ukradl auto. Pachatel s autem plným baget zamířil směrem k dálnici na Prahu. Za autem se posléze hnalo několik policejních hlídek, které opakovaně vyzývaly muže, aby zastavil. On naopak ještě víc sešlápl plyn.

„Na dálnici poté úmyslně najížděl na služební vozidlo policistů z dálničního oddělení, následkem čehož policisté vyjeli mimo komunikaci a narazili do svodidel. Jeho zběsilá jízda skončila na silnici číslo 27 u sjezdu na dálnici ve směru jízdy na Klatovy, kde ho policisté zastavili v protisměru,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Cizince zastavil až zátaras ze služebního auta, do kterého v plné rychlosti naboural a vůz zcela zdemoloval. „Policisté byli v tu chvíli naštěstí mimo automobil a nikomu se nic nestalo. Mladého muže následně omezili na osobní svobodě,“ pokračuje mluvčí.

Testy na alkohol i drogy vyšly u cizince s negativním výsledkem. Podle webu Krimi Plzeň se má jednat o Poláka, který je v současné době hospitalizován na psychiatrii. Muži hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZS Plzeňského kraje

Štítky honička na dálnici, kradené auto, ujížděl policistům, nehoda policejního auta, honička, dálnice, Plzeň, Praha, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec v kradené dodávce sešrotoval při divoké honičce dvě policejní auta  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.