Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hráči Sparty po vyhraném utkání v Plzni zdemolovali šatnu, fanoušci zapalovali sedačky i útroby stadionu

, aktualizováno 7. listopadu 2022, 10:45

Zápasy s pražskými celky na plzeňském stadionu se v poslední době nesou v duchu řádění vandalů ze strany hostujícího klubu. Většinou jsou na vině fanoušci, za které musela například Slavie letos zaplatit pokutu čtvrt milionu korun. Tentokrát ale mistrovskou Plzeň šokovali samotní hráči Sparty, po kterých zůstalo v šatně rozbité okno, poškozená omítka a vytrhané stropní podhledy.

Slavia má zaplatit 250 tisíc korun za řádění svých fanoušků a demolici stadionu v Plzni

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila pražské Slavii vysokou pokutu čtvrt milionu korun za výtržnosti fanoušků při utkání 9. kola nejvyšší soutěže v Plzni. Příznivci červenobílých výrazně poničili zařízení stadionu, vhazovali...

O víkendovém utkání přišli Plzeňané o tři body a dostali bonusem škody způsobené fanoušky i hráči Sparty. Na jejich chování si postěžovalo vedení západočeského klubu na svých webových stránkách.

„Hned na úvod je slušností sportovně pogratulovat týmu Sparty k vítězství a zisku tří bodů. Bohužel jako klub musíme řešit i věci, které ke sportovní stránce nepatří, a těmi jsou škody, které jsme bezprostředně po zápase na městském stadionu zaznamenali,“ uvedl klub.

Viktorka sčítá škody

Podle Viktorie došlo k poškození majetku v sektoru hostujících fanoušků, kteří úmyslně zapalovali sedačky a s ohněm si pohrávali i uvnitř stadionu, zejména na toaletách. Plameny uhasili přítomní hasiči.

„Poškozeny byly i útroby stadionu, kde došlo k odtrhání radiátorů, umyvadel a dalšího sanitárního zařízení v prostorách toalet. V tuto chvíli probíhá vyhodnocování kamerových záběrů a sčítání škod, které bude klub následně vymáhat,“ popisuje FC Viktorie.

Pražský klub se k celé záležitosti zatím nevyjádřil, jeho fanoušci ale svůj tým hájí. „Konečně si hráči udobřili kotel,“ napsal jeden z nich. „Někdo zas demoluje protihráče,“ uvedl další diskutující v narážce na zákrok plzeňského útočníka Tomáš Chorého, který dal hlavičku pražskému hráči a posléze se omlouval, že ho zaslepil reflektor a místo míče trefil soupeře.

Největší překvapení čekalo na Plzeňany v šatnách hostů. „Zaznamenali jsme poničenou omítku, rozbité okno a vytrhané stropní podhledy. Rozumíme tomu, že hosté slavili výhru, nicméně tyto skutečnosti jsou za hranou a rozhodně by se neměly stávat. Během aktuální sezony jsme odehráli řadu velkých i vyhrocených zápasů, nicméně poškození zařízení šatny jsme zaznamenali vůbec poprvé, dle našeho názoru se toto nesmí stávat a do fotbalu to nepatří,“ uzavřel klub.

Případem se už zabývá policie

Před samotným zápasem řešila policie několik přestupků s opilými fanoušky, kteří místo na stadionu skončili na záchytce. Jeden z mužů nadýchal 1,5 promile, druhý 2,5 promile alkoholu v dechu. „Po fotbalovém utkání zajistili policisté osobu podezřelou z protiprávního jednání souvisejícího s poškozením vybavení stadionu. Dále byly zajištěny dvě osoby, které se dopustlily protiprávního jednání proti veřejnému pořádku, proti nim byly použity donucovací prostředky. Při zákroku nebyl nikdo zraněn," uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Jiný kraj, jiný mrav

I mezi našimi fotbalovými týmy ale můžeme najít pořádkumilovné zástupce. Například Slezský FC Opava přišel s projektem #procistyfotbal. Po každém venkovním odehraném utkání po sobě hráči uklidí. Odpad vytřídí a ke stejné myšlence vedou i své fanoušky.  

S ohleduplnými kluby má zkušenost i sama Sparta. Když letos u sebe přivítala norský klub Viking Stavanger neviděli diváci ani jeden gól. V úžasu ale zůstal každý, kdo se podíval do sektoru hostujícího celku. Fanoušci totiž kromě vlajek na podporu svého klubu přivezli i pytle na odpadky a vzorně po sobě všechno uklidili.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Sparta Praha, řádění fanoušků, demolice stadionu, AC Sparta Praha, šatna, SK Slavia Praha, Viking FK, SFC Opava, Tomáš Chorý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Je takové jedno pořekadlo které sice není Česky úplně správně, ale je výstižné: „Kulturu národa poznáš podle záchoda!“.

Pondělí, 7. listopadu 2022, 09:37Odpovědět

Hráči Sparty po vyhraném utkání v Plzni zdemolovali šatnu, fanoušci zapalovali sedačky i útroby stadionu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.