Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sousedé se báli o život muže, kterého dlouho neviděli. Policie pak našla v jeho bytě pěstírnu konopí

Nečekaný závěr má policejní zásah v jednom z plzeňských bytů. Na linku 158 se totiž dovolali obyvatelé bytového domu s tím, že dlouho neviděli svého souseda a obávají se, že mohl přijít k úrazu anebo hůř, že je po smrti. Policisté ale místo rozkládající se mrtvoly našli stan plný rostlin konopí.

Strach o život jednoho z nájemního měli obyvatelé bytovky v Hodonínské ulici v Plzni. Muž, který se dovolal na linku 158, popsal, že pětatřicetiletého souseda ze čtvrtého patra delší dobu neviděl. Totožně hovořili i další lidé.  

Kriminalisté z TOXI týmu odhalili ve venkovském rodinnému domku další velkou pěstírnu konopí

Krajští kriminalisté z TOXI týmu provedli na Plzeňsku akci s krycím názvem BOX. V jedné z menších obcí zajistili při domovní prohlídce téměř 120 rostlin konopí, přes 230 gramů sušiny rostlin konopí, finanční hotovost ve výši 275 tisíc korun, tři...

„Vzhledem k tomu, že byt nikdo neotvíral a byla zde důvodná obava o život a zdraví muže, využili policisté svého oprávnění a do bytu vstoupili bez použití násilí,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Zvláštní zápach, který se z bytu linul, ale pocházel z něčeho zcela odlišného.

„V bytě se místo nájemníka nacházel stan z termoizolačního materiálu, v němž bylo umístěno několik květináčů s rostlinami konopí.  Policisté zajistili celkem 37 rostlin a další příslušenství k pěstování marihuany,“ přibližuje mluvčí. 

Muže, o kterého se všichni tak strachovali, zadrželi policisté ještě ten samý den. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku,“ uzavřela Raindlová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, domácí pěstírna, krimi, konopí, rostliny, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedé se báli o život muže, kterého dlouho neviděli. Policie pak našla v jeho bytě pěstírnu konopí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.