Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vždy chtěla být zdravotní sestrou, dnes se Lucie Kozáková z Konstantinek pyšní titulem zdravotnického anděla

Vždy usměvavá a především zdatná profesionálka. To je Lucie Kozáková z Léčebných lázní Konstantinovy lázně, která získala třetí místo v letošním ročníku soutěže Anděl mezi zdravotníky. Na dráhu zdravotní sestřičky se vydala i přes nesouhlas rodičů. Dnes se stará o pacienty po kardiochirurgických operacích a operacích velkých kloubů. V době pandemie se taktéž zapojila do očkování stovek pacientů.

Konstantinky jsou jedinými lázněmi v Plzeňském kraji. Lidé se zde zotavují zejména po vážných operacích srdce a operacích velkých kloubů, tedy kyčlí, kolen a ramen. Jezdí sem rovněž klienti na relaxační pobyty.

Třiatřicetiletou sympatickou Lucii do soutěže přihlásila ředitelka lázní Dana Jurásková. „Lucie je odborně zdatná profesionálka, která má za každé situace dobrou náladu. Povzbuzuje pacienty, je pro ně oporou i kamarádkou. Nikdy jí není zatěžko zaskočit za kolegyni či udělat práci navíc,“ nešetřila ředitelka chválou. Také připomněla, že Lucie byla v období pandemie koronaviru součástí lázeňského očkovacího centra a denně jezdila očkovat stovky pacientů.

Rodiče Lucie nebyli vůbec z výběru jejího povolání zrovna nadšeni. Doufali, že jejich dcera dostuduje obchodní školu. Studium ale přerušila a nastoupila na Vyšší odbornou zdravotnickou školu v Plzni. „Byl to těžký přechod. To, co holky ze zdrávky už uměly, já jsem se učila od základů, ale zvládla jsem to,“ přiznává dnes Lucie. V léčebných lázních pracuje už osmým rokem. Pacientům mění převazy, zajišťuje injekce, infuze a zkrátka další povinnosti zdravotní sestry.

Projekt Anděl mezi zdravotníky je formou poděkování pro lékaři, zdravotní sestry, pečovatele, lékárníky a záchranáře. O prvních třech místech rozhodla odborná porota, která za vítězku zvolila Martu Vachovou z nemocnice v Teplicích, kde pracuje jako primářka Neurologického oddělení s centrem pro léčbu roztroušené sklerózy. Druhou příčku obsadila staniční sestra z Neurochirurgie JIP městské nemocnice Ostrava. Třetí místo získala již zmíněná Lucie Kozáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Léčebné lázně Konstantinovy Lázně | Zdroj Léčebné lázně Konstantinovy Lázně

Štítky Anděl mezi zdravotníky, zdravotnický anděl, Konstantinovy lázně, léčebné lázně, Lucie Kozáková, pacient, zdravotní sestra, lázně, Dana Jurásková, pandemie covidu-19, Plzeňský kraj, Městská nemocnice Ostrava, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vždy chtěla být zdravotní sestrou, dnes se Lucie Kozáková z Konstantinek pyšní titulem zdravotnického anděla  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.