Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kutil si spletl trubky a plynové potrubí zaplnil vodou

Za tento počin by se nemusela stydět ani slavná animovaná dvojice Pat a Mat. Třiapadesátiletý muž z Tachova si po rekonstrukci topení popletl trubky a plynové potrubí napustil vodou. Tím odstřihl od dodávky plynu 94 domácností. Tím však jeho problémy nekončí, případ si totiž převzala policie.

V jednom z domů v Moravské ulici v Tachově měl muž provést rekonstrukci topení a následně napustit vodu do topného okruhu. Třiapadesátiletý kutil však omylem připojil vodu z vodovodního řádu do trubky sloužící k přívodu plynu k plynovému kotli. Voda tak začala plnit plynové potrubí.

„Dle pracovníka společnosti, která v okresním městě spravuje plynové potrubí, byla přerušena dodávka plynu 94 odběratelům. Přívod plynu do domácností byl opětovně spuštěn poté, co byla voda z plynovodu odčerpána,“ uvedla ke kurióznímu případu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Servisní technik škodu odhadl na zhruba 35 tisíc korun. Přesnou částku budou však vyšetřovatelé vědět až na základně odborného vyjádření. „Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky kutil, nehoda, plyn, potrubí, rekonstrukce, topení, policie, Tachov, trubka, Pat a Mat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kutil si spletl trubky a plynové potrubí zaplnil vodou  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.