Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zastaralou odpočívku u Svojkovic na dálnici D5 čeká rekonstrukce, změní se rozložení parkovacích míst

Velkou opravou projde technicky zastaralá odpočívka Svojkovice u Rokycan na dálnici D5. Už v sobotu 15. května se začne s instalací dopravně inženýrských opatření v jejím okolí. Práce na odpočívce zahájí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí 17. května. Jedná se o rekonstrukci za 57,4 milionu korun. Stavební úpravy by měly být dokončeny na konci července letošního roku.

„Odpočívka již přestává vyhovovat technickým parametrům, povrchy jsou ve špatném stavu a je zde málo parkovacích stání pro nákladní vozidla. V rámci stavebních úprav tak na odpočívce dojde k výměně povrchu na stáních pro kamionovou dopravu, kdy bude vyměněn asfaltobetonový kryt za kryt cementobetonový,“ vyjmenoval nejdůležitější plánované práce Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.   

Úpravou projde i napojení vjezdu a výjezdu na odpočívku tak, aby vyhovovalo příslušným normám a umožnilo bezpečnější pohyb vozidel na odpočívce. Dále dojde k úpravě odvodňovacího systému, především v ploše parkovacích stání a na odpočívce bude instalováno nové osvětlení. Součástí stavby je i vybudování opěrné gabionové zdi podél odbočovacího pruhu na odpočívku.

Stavební úpravy po dokončení oprav výrazně změní rozložení parkovacích míst na odpočívce. Zvětší se počet stání pro nákladní vozidla a zredukují se místa pro osobní automobily. „Aktuálně se vejde na odpočívku 20 nákladních automobilů, po rekonstrukci tam pro ně bude 44 míst. Stání pro osobní vozidla se zredukují z 65 na 20. Další čtyři místa jsou pro autobusy a dvě pro obytné přívěsy,“ uvedl Adam Koloušek.  

Parkovací stání, která se nyní nachází před čerpací stanicí a KFC a jsou nad uváděný počet, zůstanou beze změn. Tato plocha nebude rekonstrukcí dotčena.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky odpočívka, rekonstrukce, parkoviště, dálnice D5, odpočívka na dálnici, Rokycansko, Svojkovice, Ředitelství silnic a dálnic, Rokycany, nákladní automobil, KFC, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastaralou odpočívku u Svojkovic na dálnici D5 čeká rekonstrukce, změní se rozložení parkovacích míst  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.