Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doprovod prvňáčka do školy? Pouze dvě osoby a v roušce

Ředitelé rokycanských základních škol se dohodli, že doprovod prvňáčků ze školy vyhánět nebudou. První školní den tak bude pro děti zážitkem, které budou moci sdílet se svými rodiči nebo prarodiči. Do budovy ovšem smí s dítětem pouze dvě dospělé osoby. Povinné budou pro ně i ústenky.

Vládní doporučení souvisejících s koronavirem, to by hlavní bod jednání ředitelů škol s vedením města. Žáci ani učitelé nemusí ve školách nosit roušky. Začátek školního roku a oblíbené vítání prvňáčků budou doprovázet mírná opatření.

„S každým prvňáčkem můžou do školy vyrazit maximálně dva dospělí. Doprovod prvňáčka bude muset mít zakrytá ústa a nos, použít mohou například respirátor, roušku, ústenku, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének. Doprovodu bez roušky neumožní škola vstup do budovy,“ přiblížila opatření mluvčí rokycanské radnice Tereza Maixnerová.

Rokycany se tak snaží vyjít vstříc rodičům, kteří si chtějí společně se svým dítětem užít vstup do první třídy. Proto město není tak striktní, jako některé jiné obce, které omezují přítomnost rodičů v prvních třídách jen na jednoho z nich, nebo jako v případě některých Plzeňských škol, kde musí rodiče předat dítě učiteli ještě před budovou.

Doporučení ministerstva, rodiče by neměli doprovázet prvňáčky až do tříd

Začátek školního roku se blíží a spolu s ním také vládní doporučení. V něm se píše, že by školy měly omezit přístup zákonných zástupců a dalších osob do budov. Jak zahájení školního roku proběhne záleží na samotných ředitelích. Někde děti před...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky škola, začátek školního roku, koronavirus, opatření, Rokycany, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprovod prvňáčka do školy? Pouze dvě osoby a v roušce  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.