Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Obyvatelé mohou hlásit závady přes mobilní aplikaci, využijí ji místní i turisté

Aktuality, dění ve městě, ale i hlášení závad nebo zapojení se do anket. To vše nabízí mobilní aplikace, kterou spustilo koncem března město Rokycany. Aplikace nese název města a sloužit bude občanům i turistům. Ke stažení je zdarma, nutná není ani registrace.

„V aplikaci naleznou občané informace o veškerém dění ve městě, aktuality, nezbytné odkazy, úřední hodiny městského úřadu, rezervace na přepážky i kalendář akcí. Ke stažení je aplikace zdarma pro Android a iOS. Do aplikace není nutné se registrovat. Obsahuje dvě karty – Občan a Turista. Aplikace je ke stažení pod názvem Rokycany,“ informuje mluvčí města Rokycany Adriana Jarošová.

Velkou předností aplikace je jednoduché hlášení závad, kdy občan v mapě vyznačí dané místo se závadou, nepořádkem, poničeným mobiliářem, nesvítící lampou apod., vybere charakter problému, popíše v krátkosti problém, může přiložit také fotodokumentaci a odešle daný podnět. Město zároveň využije aplikaci ke zpětné vazbě, kdy se občanům zobrazí, zda je podnět v řešení nebo je již vyřešený.

Rokycany plánují mobilní aplikaci využívat také pro různé ankety, v současnosti mohou občané vyplňovat anketu k zájmu o kompostéry do domácností.

„V sekci pro turisty se objevují tipy na výlety a příklady, kam se vydat za památkami,“ doplňuje mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Rokycany

Štítky Rokycany, aplikace, občané, závady, tipy, akce, informace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé mohou hlásit závady přes mobilní aplikaci, využijí ji místní i turisté  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.