Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová Destinační společnost Rokycansko více propojí obce s oblíbenými vojenskými muzei

Rokycany s dalšími obcemi jako jsou Strašice, Mirošov, Břasy či Zbiroh podepsaly dohodu o založení Destinační společnosti Rokycansko. Zakládajícími členy je také hojně navštěvované Vojenské muzeum na demarkační linii či Atom muzeum Brdy. Hlavním cílem je zlepšit marketing a efektivněji propagovat atraktivní turistické cíle.

„Destinační společnost je organizace, která má za úkol zajišťovat koordinaci a kooperaci poskytovatelů služeb cestovního ruchu na daném území za účelem efektivnějšího řízení turismu v regionu. Snaží se zajistit udržitelný rozvoj území, konkurenceschopnost na trhu, ucelenou nabídku aktivit a spolupráci jednotlivých subjektů,“ upřesnila mluvčí rokycanské radnice Adriana Jarošová.

Spolupracovat tak spolu budou odborníci z Plzeňského kraji, kteří mají na starost odbor kultury, památkové péče a cestovní ruch. V úzkém kontaktu budou s obcemi Rokycany, Zbiroh, Strašice, Mirošov, Břasy, Hrádek, Mýto a Radnice. Za destinační oblast pak ještě Vojenské muzeum na demarkační linii Rokycany a bývalý sklad sovětské jaderné munice známý dnes jako Atom muzeum Brdy.

Dosavadní funkci ředitele vykonává starosta Rokycan Tomáš Rada (Rokycanští patrioti), do doby, než bude vybrán v rámci výběrového řízení ředitel spolku.

Ohodnoť článek

Foto Atom muzeum Brdy

Štítky Destinační agentura Rokycany, turismus, turistický ruch, Muzeum na Demarkační linii, Atom muzeum Brdy

Nová Destinační společnost Rokycansko více propojí obce s oblíbenými vojenskými muzei  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.