Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Radnice se nekompromisně pustila do boje s vraky na parkovištích

Není na ně pěkný pohled, a navíc zabírají tolik žádaná parkovací místa. Řeč je o autovracích, které trápí řadu západočeských měst. Rokycanská radnice se proto pustila do boje s těmito rezavými strašáky. Díky práci městské policie už zmizely z ulic desítky vozů bez platné technické kontroly.

Vedení města a strážníci využívají novelu zákona o pozemních komunikacích, která umožňuje odtáhnout vozidlo, jenž nemá platnou technickou kontrolu. Stačí, aby měl vůz propadlou STK více než šest měsíců. „V první řadě strážníci kontaktují vlastníka takto odstavených vozidel bez technické silniční kontroly a upozorňují je, aby odstranili vůz z pozemní komunikace. Pokud tak neučiní, předává městská policie podnět správci pozemních komunikací, v tomto případě městu Rokycany,“ popisuje místostarosta města Jiří Sýkora (ANO).

Obvod pomáhá s ekologickou likvidací aut, díky tomu se na ulici nehromadí odstavené autovraky

Nedostatek parkovacích míst trápí řadu měst, přičemž velkým problémem jsou v tomto ohledu autovraky blokující parkovací stání. Některé plzeňské městské obvody proto nabízí majitelům vozů pomoc s ekologickou likvidací aut. Obyvatelé Jedničky mohou...

Pokud majitel vozu další dva měsíce stále nereaguje, může město odtáhnout vůz na odstavné parkoviště. „Po dalších šesti měsících je možno vůz nabídnout do veřejné dražby,“ doplnila mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Jedním z příkladů může být vůz, který město nechalo před pár dny odtáhnout z parkoviště v ulici Pod Kostelem. „Od loňského roku nechalo město takto odstranit šest vozidel. Díky práci Městské policie Rokycany ovšem z ulic zmizely za poslední roky desítky vozů bez platné technické kontroly,“ dodal Sýkora a připomněl občanům, aby si zkontrolovali platnost pravidelné technické silniční způsobilosti svého vozu.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová

Štítky autovraky, odstavené vozidlo, odtah vozu, STK, technická kontrola, městská policie, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice se nekompromisně pustila do boje s vraky na parkovištích  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.