Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž spadl ze stromu na svého kolegu. Další nešťastník se zřítil při záchraně psa do výkopu

, aktualizováno 28. července 2023, 19:20

Kuriózní výjezd zaznamenali v pátek odpoledne záchranáři, kteří vyjížděli do Klatov, kde měli ze stromu spadnout dva muži. Nakonec se ale ukázalo, že se z osmimetrové výšky zřítil pouze jeden z nich a naneštěstí dopadl na svého kolegu. Sanitka vyjížděla dnes také do Plzně na Doubravku, kde do příkopu spadl čtyřiaosmdesátiletý senior. Podle informací od policie se snažil zachránit psa.

„Přijali jsme oznámení o pádu muže z asi osmimetrové výšky. Muž narozený v roce 1990 utrpěl středně těžké zranění a záchranáři ho předali posádce Letecké záchranné služby Líně, která ho transportovala na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Podle zasahující lékařky utrpěl druhý muž lehčí zranění poté, co na něj spadl kolega. „Tohoto muže narozeného v roce 1997 převezla sanitka do Klatovské nemocnice,“ dodala Svobodová. Případem se již zabývá také policie. „Dechové zkoušky u mužů byly negativní. Okolnostmi pádu a šetřením celé události se zabývají klatovští policisté," doplnila policejní mluvčí Eva Červenková.

Senior chtěl zachránit psa

Do zhruba dva a půl metru hlubokého výkopu se v Plzni na Doubravce zřítil čtyřiaosmdesátiletý senior. „Po pádu utrpěl středně těžká zranění,“ upřesnila Svobodová. Sanitka muže převezla do nemocnice na Lochotíně. „Muž se snažil z výkopu zachránit psa a při tom sám do výkopu spadl. Vzhledem ke svému zranění nebyl schopen dechové zkoušky. Policisté se zabývají veškerými okolnosti případu,“ uzavřela mluvčí policie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky pracovní úraz, pád ze stromu, pád z výšky, spadl na kolegu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž spadl ze stromu na svého kolegu. Další nešťastník se zřítil při záchraně psa do výkopu  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.