Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ničivý požár paneláku způsobila svíčka a policie stíhá neopatrnou nájemnici. Při evakuaci vypukla panika, jeden muž vyskočil z okna

Do obrovských problémů se dostala sedmašedesátiletá žena, která loni od zapálené svíčky způsobila v noci rozsáhlý požár v šestipatrovém panelovém domu v Nýrsku na Klatovsku. Vznikla škoda za dva miliony korun. Žena je obviněna z obecného ohrožení z nedbalosti. Mezi některými obyvateli během evakuace vypukla panika. Jeden ze zraněných nájemníků domu v obavě o život dokonce vyskočil z okna a utrpěl zranění.

K požáru vyjížděli hasiči z Nýrska, Klatov i z dalšího okolí loni 13. listopadu okolo půl čtvrté ráno. „V noci se vzbudila jedna starší nájemnice a chtěla jít na toaletu. Přitom přehodila přes zapálenou vonnou svíčku textilní deku, která se od svíčky vznítila. Žena odnesla deku do koupelny a pokoušela se jí sama uhasit. To se jí ale nepodařilo a oheň se postupně začal šířit nejen po celém bytě, ale i po celém domě,“ popsala začátek požáru mluvčí policie Dagmar Brožová.

Situace na místě požáru se velmi zdramatizovala. Když probuzení nájemníci zjistili, že jim hoří dům, vypukla mezi některými panika, což komplikovalo i jejich evakuaci. „Během požáru došlo také ke zranění jednatřicetiletého muže, který vyskočil z okna bytu v druhém nadzemním patře domu, když měl strach o svoji dceru, která se dusila kouřem. Hasiči tehdy evakuovali čtyři osoby z oken bytů a dvanáct osob vyvedli po schodišti s nasazenými dýchacími maskami. Pět osob bylo nuceno opustit dům již před příjezdem hasičů,“ řekla policejní mluvčí.

„Majitelka bytu, ve kterém začalo hořet se nadýchala kouře. Další nájemnice zřejmě utrpěla šok v souvislosti s událostí. Při zákroku si ještě poranil ruku dobrovolný hasič," informovala už loni redakci Plzeňské Drbny mluvčí policie Michaela Raindlová.

Při požáru vyhořely části bytu ženy, kde samotný požár vznikl. Vlivem vysokých teplot, kouře, zápachu a spadlého popelu došlo k poškození fasády domu, vnitřních společných prostor domu a také jednotlivých bytů v domě. Celková škoda byla vyčíslena na více než dva miliony korun. Obviněná žena je stíhána na svobodě, hrozí jí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky požár domu, panika obyvatel, muž vyskočil z okna, hořelo od svíčky, Nýrsko, obvinění z obecného ohrožení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš Cais

67 let není až tak vysoký věk na to, aby paní nebyla při smyslech... A vedle postele si zapálit "na dobrou noc" vonnou svíčku (která navíc ani není na plíce nic zdravého) není zrovna nejlepší nápad.

Neděle, 4. června 2023, 18:11Odpovědět

Ničivý požár paneláku způsobila svíčka a policie stíhá neopatrnou nájemnici. Při evakuaci vypukla panika, jeden muž vyskočil z okna  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.