Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Paraglidista nezvládl nouzové přistání a namotal se do drátů elektrického vedení

Pokus o nouzové přistání nezvládl muž na motorovém paraglidu a místo v poli skončil zamotaný v drátech elektrického vedení nedaleko Švihova. Ačkoli fotky z místa události vypadají děsivě, zvládl pilot bezpečně slézt na zem. Je to ale právě Klatovsko, kde dochází nejčastěji k podobným nehodám, zejména u parašutistů.

„Na okraji Švihova nouzově přistál motorový paraglide. Bohužel nikoli do pole, ale do drátů elektrického vedení. Pilotovi se podařilo slézt a neutrpěl zranění. My jsme si nechali od energetiků vypnout proud a sundali jsme křídlo i s motorem,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Klatovsko patří mezi oblíbené lokality i pro parašutisty, mnohdy ale dochází k vážným nehodám. Například loni v létě se v rozmezí pouhých tří dnů staly dva závažné incidenty. Při seskoku se tam u obce Chaloupky těžce zranila zahraniční parašutistka

„Na místo vyjeli policisté, zdravotníci i byla přivolána letecká záchranná služba a zraněná žena byla transportována do nemocnice v Plzni. Osmatřicetiletá cizinka se při seskoku padákem zranila v rámci přistávacího manévru,“ popsala tehdy nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

O pár dní později vyjížděly záchranné složky k letišti u Klatov znovu. Tentokrát skončil v nemocnici pětašedesátiletý italský parašutista. Zásah byl poměrně obtížný, neboť cizinec spadl do mokřin nedaleko letiště. Muž utrpěl středně těžká zranění a měl poruchu vědomí. Záchranáři v tomto případě nevyloučili, že pádu předcházela zdravotní indispozice parašutisty.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje, hasiči města Švihov

Štítky nehoda paraglidisty, letecká nehoda, nehoda parašutisty, Klatovsko, letiště Klatovy, Švihov, nouzové přistání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paraglidista nezvládl nouzové přistání a namotal se do drátů elektrického vedení  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.